Massa je s novým šasi spokojenější

Ferrari

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Felipe Massa je přesvědčen, že změna šasi pro závodní víkend v Malajsii, byla správným krokem. Po pátku se ve voze cítí lépe.

Ferrari se rozhodlo dát Brazilci nové šasi poté, co si po závodním víkendu v Austrálii stěžoval na velmi podivné chování vozu. Po prvních jízdách na trati v Sepangu Felipe Massa promluvil o novém šasi a řekl, že se v něm cítí daleko více pohodlněji. 

"Ráno jsem začal se zcela novým autem a cítil jsem se lépe. Je normálnější, takže zde můžeme být ve srovnání s Fernandem konkurenceschopnější," řekl Felipe reportérům v Sepangu. Dodal také, že Ferrari má hodně odpovědí na to, co na jeho voze ve druhém tréninku nefungovalo. Tyto věci by mu měly umožnit zlepšit se před zítřejší kvalifikací.

"Odpoledne jsme zkoušeli nějaké jiné díly včetně těch, které jsme testovali v Austrálii. A vše šlo špatným směrem. Bylo fajn tomu porozumět. Auto bylo ráno úplně jiné a bylo tak velmi dobré, že jsme zjistili, proč se věci v Austrálii vyvíjely tak špatně. Zítra se auto může posunout o velký krok a může být mnohem více konkurenceschopné než to, co jste viděli v časech na kolo [ve volném tréninku]."


Felipe v dnešním tréninku na VC Maljsie (foto: Scuderia Ferrari)

Podle slov Massy bude jeho cílem přes noc zlepšit ovládání zadní části vozu. "Trpěli jsme nestabilitou na zadní části, zvláště v pomalých zatáčkách. Je tu hodně věcí, kterým jsme nerozuměli, teď začínáme rozumět všemu. Nemáme moc konkurenceschopné auto, ale doufám, že budeme moci bojovat o co nejvíce bodů. Chci v autě vše vyladit nejlépe jak můžeme. To bude zítra."

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu