Volkswagen uvádí nový Caddy Maxi

ar5, 5. března 2015, 13:55 Google+

Volkswagen Užitkové vozy vystavuje na autosalonu v Ženevě, krátce po světové premiéře modelu Caddy v polské Poznani, nejnovější generaci kompaktního bestselleru také v dlouhé verzi Maxi.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Během jedenácti let výroby předchozí generace, ověnčené mnoha oceněními, bylo po celém světě prodáno 1,5 milionu vozů Caddy. Přibližně jedna třetina všech vozů Caddy se prodává ve verzi Caddy Maxi, která je o 47 cm delší. To je úspěch, na který hodlá navázat nástupce verze Maxi, jejíž rozvor byl v porovnání s normální verzí prodloužen o 32 centimetrů.

Caddy Maxi se třemi řadami sedadel má objem zavazadlového prostoru 530 litrů. Opěradlo třetí řady sedadel je sklopné, což platí i pro druhou řadu sedadel, kterou lze navíc celou sklopit dopředu za přední sedadla. Tímto způsobem získají uživatelé velmi rychle větší objem zavazadlového prostoru. V případě potřeby mohou být obě zadní řady sedadel kompletně demontovány a vyjmuty. Několika úkony tak vznikne dodatečný nákladový prostor. Vyjmutím třetí řady sedadel se jeho objem zvětší na 1350 litrů a vyjmutím druhé řady sedadel na 3700 litrů.

Caddy Maxi tak nabízí o 848 litrů větší objem než „malý“ Caddy, který poskytuje až 2852 litrů bez druhé a třetí řady sedadel. To znamená, že do Caddy Maxi s objemem nákladového prostoru až 4,7 m3 (v kombinaci s paketem Flex Plus, dodávaným na přání) lze naložit ještě větší náklad než do Caddy s neméně pozoruhodnou – vzhledem k délce vozu – hodnotou objemu nákladového prostoru 3,2 m3. Caddy Maxi ve skříňové verzi přitom nabízí užitečnou hmotnost až 1005 kilogramů včetně řidiče.

Také pro model Caddy Maxi jsou k dispozici motory s nejmodernější technikou, díky níž nabízejí maximální hospodárnost a minimální emise v souladu s normou EU6. Všechny tři vznětové verze TDI pro Caddy Maxi mají podobu dvoulitrového čtyřválce. Nabízené výkony pokrývají rozpětí od 75 kW (102 k) do 110 kW (150 k). Nový Caddy Maxi bude kromě toho nabízen s dvěma zážehovými motory. Jedná se o tříválec 1.0 TSI s výkonem 75 kW/102 k a čtyřválec 1.4 TSI s výkonem 92 kW/125 k.

Cestující včetně řidiče jsou v nových modelech Caddy a Caddy Maxi chráněni a podporováni mnoha novými bezpečnostními a komfortními prvky. Součástí výbavy je systém sledování okolí vozidla „Front Assist“ včetně funkce nouzového brzdění City. Pokud řidič přehlédne překážku při rychlosti nižší než 30 km/h, systém automaticky aktivuje brzdy a v ideálním případě zcela zabrání kolizi. Pro osobní verze jsou navíc k dispozici například boční a hlavové airbagy.

Přibližně 22 procent všech nehod se zraněnými osobami jsou kolize s více než jednou překážkou. Nové modely Caddy a Caddy Maxi jsou proto sériově vybaveny oceňovanou multikolizní brzdou, aby bylo minimalizováno riziko vzniku této situace. Tento systém po kolizi automaticky zahájí brzdění, není-li řidič této činnosti schopen.

Na přání se dodává také asistent dálkových světlometů „Light Assist“ nebo asistent pro rozpoznávání únavy řidiče „Driver Alert“. Asistent „Driver Alert“ sleduje odchylky od normálního chování řidiče a v případě nutnosti doporučí řidiči, aby si udělal přestávku k odpočinku. Na přání je k dispozici také vyhřívané sklo čelního okna, které zaručuje trvale dobrý výhled.

V případě na přání dodávaného adaptivního tempomatu ACC (Adaptive Cruise Control), který je aktivní v rozpětí od 0 do 160 km/h (DSG) nebo od 30 do 160 km/h (mechanická převodovka), sleduje radarový senzor vzdálenost od vpředu jedoucího vozidla a relativní rychlost obou vozů. V kombinaci s DSG dokáže ACC zpomalovat vozidlo až do úplného zastavení, například na konci dopravní kolony nebo při popojíždění v městském provozu.

V kombinaci s audiosystémy Composition Colour a Composition Media a rádiem s navigačním systémem Discover Media si mohou zákazníci objednat zadní kameru. Na přání dodávaný parkovací asistent „Park Assist“ automatizuje parkování na podélně i kolmo orientovaná parkovací místa – to je velmi praktický pomocník zejména pro řidiče kurýrních služeb.

Evoluce bestselleru: Design nových modelů Caddy a Caddy Maxi zaujme nejen výraznějšími prolisy a jasně definovanými plochami s elegantní čistotou, ale i nezaměnitelným charakterem, který novému kompaktnímu lehkému užitkovému vozu dodává především nově navržená příď a osobitě ztvárněná záď. K odlišení přispívají také nové přední a zadní světlomety. Velmi kvalitní městský lehký užitkový vůz si v plném rozsahu zachovává mimořádnou funkčnost, k níž přidává ještě větší charisma, exkluzivitu a dynamiku. Na expresivní exteriér navazuje interiér s výraznými liniemi a plochami. Moderní vzhled nových modelů Caddy a Caddy Maxi je umocněn atraktivním ozdobným obložením s integrovanými výdechy ventilační soustavy a novou generací informačních a zábavních systémů.

Předprodej nového Caddy Maxi na českém trhu bude zahájen během druhého čtvrtletí letošního roku. První dodávky českým zákazníkům proběhnou během září letošního roku.

Vytisknout

Diskuze: Volkswagen uvádí nový Caddy Maxi

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

Vodíkové vozy Stellantis

Stellantis rozšiřuje své portfolio vodíkových užitkových vozů

Citroen C5X plug-in hybrid

Citroen C5X MAX plug-in hybrid 225 - francouzský křižník s famózním podvozkem

Lincoln Nautilus a 48 palcová obrazovka

Lincoln Nautilus (2024): Taková obrazovka v autech ještě nebyla. A s podporou CarPlay a Android

Opel Frontera

Nový Opel Frontera bude nejnovějším a plně elektrickým SUV značky

reklama

Doporučujeme

Značka DS vstupuje do nové epochy! - anotační foto

Značka DS vstupuje do nové epochy!

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud