Změny v Melbourne před dokončením

Okruh v Albert Parku dozná změny, když bude upravena boxová komunikace a její napojení na dráhu.

Jak jsme vás již informovali, australský okruh prochází intenzivními stavebními úpravami, jejichž výsledkem by mělo být zvýšení bezpečnosti, ale také větší variabilita možných strategií a tedy zajímavější závody z pohledu diváka.

Nová boxová komunikace je těsně před dokončením. Proti původní bude nová podstatně širší a především příjezd na ni bude po úpravě podstatně rychlejší. Vedení okruhu, ale i nejvyšší představitel Formule 1 Bernie Ecclestone věří, že se touto úpravou spolu se zvýšením povolené rychlosti na 100 km/h sníží časová ztráta při zastávce na výměnu pneumatik a dotankování.

To by mělo přinést spolu s náročností tratě na pneumatiky třízastávkové strategie a u McLarenu očekávají, že se mohou konstruktéři vydat při návrhu příštích monopostů cestou menších nádrží a úspory váhy vozů.

„Nová pravidla Formule 1 pro rok 2003 přinesla větší vyrovnanost a atraktivnost závodů. Potřebujeme však pro naše návštěvníky i televizní diváky zvyšovat zajímavost F1 dalšími úpravami,“ prohlásil předseda společnosti pořádající závod GP Austrálie Ron Walker.


Foto: www.pitpass.com

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu