Pedro de la Rosa si na Hamiltona počká

de la Rosa, Pedro

de la Rosa, Pedro | foto: McLaren

Jackie Stewart nedávno kritizoval Lewise Hamiltona za jeho přístup k zodpovědnosti u Asociace pilotů Grand Prix (GPDA). Mladý Hamilton odmítl členství, za což se do něj trojnásobný šampión pořádně opřel.

V letošním startovním poli startuje dvaadvacet pilotů z nichž jen čtyři nejsou členové. Kromě Hamiltona zůstávají mimo i Kimi Raikkonen, Anthony Davidson a Adrian Sutil. Jackie Stewart byl z postoje Lewise Hamiltona poněkud pohoršen [čtěte zde].

Nicméně předseda GPDA Pedro de la Rosa nemá v plánu na britského vicemistra vyvíjet tlak a nutit ho do členství. „Jako předseda GPDA respektuji rozhodnutí Lewise Hamiltona a dalších tří jezdců, kteří nejsou členy.“

„Upřímně řečeno, čekáme, že Lewis a ostatní tři se jednoho dne připojí. Členství je dobrovolné a nemáme v úmyslu na Lewise tlačit. Pokud šlo o bezpečnost, byl v minulosti vždy velmi nápomocný .“

GPDA se schází vždy v pátek před prvním tréninkem Formule 1. Své názory mohou přednést i jezdci, kteří do GPDA nepatří. Hamilton chce ještě chvíli zůstat mimo dění. Je přesvědčen, že v tak krátkém čase v F1 by neměla jeho přítomnost v GPDA žádný efekt.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu