Začala výroba Kia pro Cee'd!

Jan Fiala, 28. října 2007, 18:15 Google+

V první evropské továrně Kia Motors ve slovenské Žilině se v tomto týdnu začala vyrábět již třetí karosářská verze modelu Cee'd. Po pětidveřovém hatchbacku a kombi teď přišel čas na sportovní třídveřový hatchback - Kia Pro cee'd.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Pro_cee'd

Pro_cee'd | foto: Kia Motors

Sdílejte článek

Továrna v Žilině byla investicí ve výši miliardy euro a disponuje nejmodernější výrobní linkou. Díky tomu se podařilo oproti plánu se šestitýdenním předstihem již v tomto týdnu rozběhnout sériovou výrobu nového Kia Pro-cee'd.

Nová třídveřová Kia Pro-cee'd si odbyla svou světovou premiéru v září na mezinárodním autosalonu ve Frankfurtu, Modely rodiny cee'd tak představují expanzi značky Kia do nejprodávanějšího segmentu - nižší střední třídy.

Pro-cee'd je proti pětidveřovému modelu cee'd o 15 milimetrů delší, o 30 milimetrů nižší a také lehčí. Nový Pro-cee'd, třetí člen rodiny cee'd, tak přináší do segmentu C ještě více sportovního stylu.

"Kvalita výroby i úroveň produktivity, jež dosáhla naše žilinská továrna, jsou zcela zřejmé," prohlásil In-Kyu Bae, prezident a ředitel Kia Motors Slovakia (KMS). "Oba tyto faktory plus schopnosti a přizpůsobivost našich pracovníků nám proto umožnily o šest týdnů uspíšit dodání nového modelu Pro-cee'd prvnímu zákazníkovi."

Jean-Charles Lievens, první viceprezident Kia Motors Europe, dodává: "od svého uvedení na evropský trh v prosinci loňského roku jsme zaregistrovali již více než 100000 objednávek pětidveřového modelu cee'd, vozu, který získal v crashtestu EuroNCAP pět hvězdiček, a který hraje klíčovou roli v růstu značky Kia v Evropě. Nyní po představení Kia Pro-cee'd se náš růst zaměří také na zákazníky se smyslem pro sportovnost - doufáme, že vůz zaujme mnoho evropských zákazníků, kteří dosud mezi námi nabízenými vozy nenašli to, co je zajímá - nehledají rodinný vůz, ale zajímají se spíše o třídvěřová, sportovně střižená auta."

Kia Pro-cee'd má prodlouženou přední kapotu, malou přední masku, přední světla s pozměněným designem, širší nárazník s nápadným spoilerem, širší cetnrální nasávací otvor vzduchu a větší mlhovky. Čelní sklo je mnohem větší a přední dveře jsou o 276 mm delší. Boční profil vozu je opravdu atraktivní, s linií strmějii stoupající směrem k zádi vozu. Navzdory skutečnosti, že je vůz snížen a má sportovnější vzhled, poskytuje Kia Pro-cee'd dostatek prostoru pro nohy jak na předních, tak na zadních sedadlech, a zavazadlový prostor má stále dostatečnou kapacitu 340 litrů. Tedy stejnou hodnotu jako pětidveřová verze cee'd.

Kia Pro-cee'd by se měla do celoevropského prodeje dostat ¨na začátku příštího roku, a díky kvalitě a odolnosti vozů, vyrobených na Slovensku, dostává každý model cee'd do vínku unikátní záruku Kia na dobu 7 let nebo 150000 kilometrů.

2600 Vysoce trénovaných zaměstnanců, kteří v žilinské továrně pracují ve dvou směnách, vyrábí v současné chvíli čtyři různé modely Kia - pětidveřový hatchback cee'd, kombi cee'd Sporty Wagon, třídveřový model Pro-cee'd a vůz SUV Kia Sportage - to vše na jediné výrobní lince.

Kia si je jista, že její továrna v Žilině brzy dosáhne špičkové výkonnosti a produktivity při zachování maximální kvality výroby - cílem je dosažení výroby 100 vozů na zaměstnance a rok - tím by se měla továrna stát nejproduktivnějším výrobním závodem v Evropě.

Zdroj: Kia Motors

Vytisknout

Diskuze: Začala výroba Kia pro Cee'd!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

Vodíkové vozy Stellantis

Stellantis rozšiřuje své portfolio vodíkových užitkových vozů

Citroen C5X plug-in hybrid

Citroen C5X MAX plug-in hybrid 225 - francouzský křižník s famózním podvozkem

Lincoln Nautilus a 48 palcová obrazovka

Lincoln Nautilus (2024): Taková obrazovka v autech ještě nebyla. A s podporou CarPlay a Android

Opel Frontera

Nový Opel Frontera bude nejnovějším a plně elektrickým SUV značky

reklama

Doporučujeme

Elantra Touring

Koncept Hyundai Elantra Touring

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud