Facelift Nissanu Micra

Jan Fiala, 14. září 2007, 14:45 Google+

Jedno z nejznámějších a nejprodávanějších malých aut na trhu, Nissan Micra, se pro rok 2008 dočká lehkého faceliftu. V jeho rámci se změní styling vozu a rozroste se seznam standardní výbavy - Micra tak ještě více získá na atraktivnosti a nabídne za dané peníze ještě lepší užitnou hodnotu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Micra

Micra | foto: Nissan

Sdílejte článek

Spolu s hatchbackem se odpovídajícím způsobem změní i vzhled modelu Micra Coupe-Convertible (C+C). Prodej obou faceliftovaných modelů by v Evropě měl začít od 1. října.

Představena bude také nová modelová řada, která by měla pro zákazníka po vzoru modelů NOTE a QASHQAI nabídnout lepší přehled o jednotlivých stupních výbav, jež se budou jmenovat stejně pro hatchback i C+C.

Při příležitosti představení nového modelu nabídne Nissan po omezenou dobu také speciální verzi, nazvanou ACENTA+. Ta bude vycházet z hatchbacku verze ACENTA, ale standardně bude vybavena patnáctipalcovými litými koly z výbavy TEKNA.

Vizuální změny stylingu jsou patrné například na přední mřížce chladiče, ze které zmizela chromovaná středová lišta, a naopak přibyly chromované obruby obou otvorů. To propůjčuje vozu čistější svěží vzhled. Změny se nevyhly ani předním světlometům, které mají méně hluboký profil. Blikače jsou pak překryty plastem se světle modrým nádechem. Od výbavy ACENTA je standardní výbavou také sportovní přední nárazník, který byl dříve jen ve výbavě 160SR. Další změny se dotkly B sloupku (pochopitelně jen u hatchbacku), který již není lakován v barvě vozu, ale je polepen černou fólií, což zlepšuje vzhled při pohledu z profilu. Změněn byl i design poklic kol pro výbavu VISIA a ACENTA.

Co se týká příplatkových barev karoserie, nově přibývá barva "faded denim", která byla k dispozici prozatím jen pro QASHQAI, a nahrazuje tak barvu "Thunder Quartz".

V interiéru najdeme nyní konzervativnější barevné kombinace; černý interiér je totiž dostupný pro všechny stupně výbavy krom ACTIVE LUXURY. Volitelně je však možno objednat švětlejší svěží interiér béžové barvy pro výbavy

ACENTA a TEKNA, který je vkusně doplněn čokoládovou barvou palubní desky a dveřních výplní. Sportovně tvarované sedačky jsou nyní nabízeny pro všechny vozy C+C a pro hatchback od výbavy ACENTA výše.

Novou funkcí modelu Micra, která je standardně u C+C a od výbavy ACENTA u hatchbacku, je zvukový výstražný signál při překročení nastaveného rychlostního limitu. Pomocí ovladače na volantu si zvolíte maximální rychlost, po jejímž překročení Vás vůz sám upozorní zvukovým signálem. To se může hodit například při průjezdu zónou s omezenou rychlostí (při jízdě po dálnici v místech, kde se staví, při jízdě v obytné zóně a podobně).

Pro všechny verze C+C a pro hatchback od výbavy ACENTA bude nyní součástí standardní výbavy hands free systému Bluetooth, který bude mít ovládání vyvedeno na volantu.

Nově je také k dispozici konektor pro připojení externího MP3 přehrávače, takže můžete své oblíbené skladby přehrávat i pomocí palubního audio systému.

Nabídka motorů se nemění a nadále jsou tak nabízeny benzinové motory o objemu 1.2, 1.4 a 1.6 (jen pro 160SR a C+C) a dieselový motor 1.5dCi. Benzinový motor 1.2 pro výbavu VISIA má však nyní výkon 65 koní, kombinovanou spotřebu 4,9 l/100km a produkuje 139 g oxidu uhličitého na kilometr jízdy. Od výbavy ACENTA má motor 1.2 nadále výkon 80koní.

Zdroj: Nissan

Vytisknout

Diskuze: Facelift Nissanu Micra

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

Vodíkové vozy Stellantis

Stellantis rozšiřuje své portfolio vodíkových užitkových vozů

Citroen C5X plug-in hybrid

Citroen C5X MAX plug-in hybrid 225 - francouzský křižník s famózním podvozkem

Lincoln Nautilus a 48 palcová obrazovka

Lincoln Nautilus (2024): Taková obrazovka v autech ještě nebyla. A s podporou CarPlay a Android

Opel Frontera

Nový Opel Frontera bude nejnovějším a plně elektrickým SUV značky

reklama

Doporučujeme

Quattroporte GT S

Maserati Quattroporte GT S

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud