Formule 1 v Indianapolis skončila!

GP USA (Indianapolis)

GP USA (Indianapolis) | foto: Scuderia Ferrari

Letos naposledy se konala Grand Prix USA ve "staré cihelně". Ovál v Indianapolis se do kalendáře F1 v roce 2008 nedostane.

Výkonný ředitel Formula One Management Bernie Ecclestone a ředitel Indianapolis Motor Speedway Tony George dnes oficiálně zveřejnili dohodu o ukončení spolupráce a nezařazení severoamerického okruhu do kalendáře FIA Formule 1 v příští sezóně.

Tony George: "Po dlouhých diskuzích jsme nedokázali s Berniem Ecclestonem dojít k dohodě o pořádání závodu v blízké době. Ale nechali jsme dveře otevřené budoucím jednáním. Bylo příjemné mít Velkou cenu USA u nás v Indianapolis a já věřím, že se k nám může vrátit."

Ecclestone překvapil krátce před letošním závodem v Indianapolis tvrdou kritikou na adresu majitelů okruhu. Předloni si zde pořádnou ostudu udělala pro změnu samotná F1 po neuvěřitelných problémech s pneumatikami Michelin a letos se už poněkolikáté nelíbila Ecclestoneovi celková organizace závodu ze strany hlavního pořadatele, především nedostatečná propagace F1 ve srovnání s americkými okruhovými závody. F1 znovu americké diváky nenadchla a obrovský americký trh se znovu evropským investorům nepodařilo využít.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu