Modely Volkswagen Cross

Jan Fiala, 25. ledna 2007, 17:05 Google+

Modely Volkswagen, upravené pro provoz po nezpevněných cestách, mají přídomek Cross. To neznamená pouze funkční úpravy, ale nese v sobě i zvláštní krásu. Styling ve stylu off-roadů dělá totiž klasické modely Volkswagenu ještě atraktivnějšími.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Touran Cross

Touran Cross | foto: Volkswagen

Sdílejte článek

Po dříve představených modelech CrossPolo a CrossGolf přichází třetí zástupce řady, sportovní a všestranný CrossTouran. Němečtí prodejci Volkswagenu již přijímají objednávky na tohoto nového člena rodiny Cross. Prodeje a závazné objednávky modelů Cross ukazují, že se tato řada stala u zákazníků doslova hitem. V současné době je každé desáté prodané Polo vyrobeno jako model této speciální edice.

Nový CrossTouran má pohon předních kol, je stylizován nápadně a projevuje se jako praktický vůz, orientovaný na aktivní životní styl. Většinu nových vlastností tvoří viditelné změny - například světlá výška, která je nyní v porovnání se standardním provedením o 12 mm větší, nebo množství nápadných dílů karoserie. Mimořádně nápadnými jsou nový přední spoiler v barvě matného chromu a stříbně potažené střešní lyžiny. Nástavce blatníků, spodní části nárazníků, nástavce prahů a boční ochranné lišty jsou vyrobeny z odolného a kvalitního kompozitního materiálu. Roszáhlý balíček standardní výbavy zahrnuje například přední mlhová světla, množství prvků v interiéru, jako jsou speciální volant CrossTouran, potažený perforovanou kůží, nebo sklopné stolky s otvorem pro kelímek s nápojem na zadní části předních sedaček.
Dalším výrazným prvkem je použití různých rozměrů pneumatik na přední a zadní nápravě, což umocňuje dynamický dojem CrossTouranu. Na přední nápravě jsou použita 17" litá kola 17Jx6,5 s pneumatikami o rozměru 215/50/17, na zadní nápravě pak jsou sedmnáctipalcová litá kola o šířce 8 palců (17Jx8) s pneumatikami 235/45/17. Dostupné barvy karoserie pokrývají celé spektrum, od bílé barvy "Candy White" až po černou  "Deep Black". Mezi barvami je exkluzivně také metalická červená barva "Red Rock Metallic". Mezi atraktivními barevnými schématy interiéru figurují i kombinace oranžové a šedé "orange/grey", nebo jemnější kávová kombinace "latte macchiato".
CrossTouran přijde na evropské trhy na jaře letošního roku , a to v nabídce tří benzinových motorů a tří motorů TDI (standardně vybavenými filtrem pevných částic DPF). Výkonová škála motorů se bude pohybovat v rozmezí 75 až 125 kW. Špičkovým motorem nepochybně bude motor TSI s dvojitým přeplňováním a výkonem 125 kW, který bude standardně spřažen se šestistupňovou převodovkou DSG.
Základní cena modelu CrossTouran začíná na částce 24743,79 euro.

Název "Cross" v sobě nese význam jako svoboda, zábava a dobrodružství. Tyto speciální verze modelů Volkswagen kombinují vizuální líbivost off-roadu s pohodlím a komfortem sedanů. Ačkoliv se jedná o tři jednoznačně odlišné vozy, sdílejí CrossPolo, CrossGolf a CrossTouran robustní vzhled exteriéru a zvýšenou svělou výšku.

Na odiv je dáván svalnatý vzhled a styling, používány jsou ověřené moderní technologie a řidič má díky zvýšenému posedu skvělý výhled z vozu. Rodina vozů Cross má své kořeny u modelu Polo Fun, jenž byl představen v prosinci 2003. Všechny vozy z této speciální edice modelu Polo byly tehdy vyprodány v průběhu několika málo měsíců.
V roce 2006 se pak zrodila zcela nová speciální série vozů - jejím prvním členem se v lednu loňského roku stalo CrossPolo. Ačkoliv úspěch modelu Polo Fun nebyl zcela neočekávaný, přesto dosažené objemy prodejů překvapily dokonce i marketingové specialisty Volkswagenu. V současnosti je každé desáté z prodaných vozů Polo v Německu vyrobeno jako model Cross. Dalším členem rodiny Cross se stal CrossGolf, který byl představen na pařížském autosalonu v září 2006. Jeho prodej započal v prosinci loňského roku. Nyní je rodina doplněna posledním zástupcem, modelem CrossTouran, jenž byl odhalen na motorshow v Bologni.

Foto: Volkswagen

Vytisknout

Diskuze: Modely Volkswagen Cross

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Cupra Formentor VZ

TEST: Cupra Formentor VZ 2.0 TSI 310k – sportovní SUV, které dá stovku pod 5 vteřin

Ilustrační foto

Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

citroën berlingo

Akční ceny u nového Citroënu Berlingo - je k mání s benzínem, dieselem i elektromotorem

volkswagen caddy

TEST Volkswagen Caddy 2.0 TDI Life – rodinný univerzál s kompromisy

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

reklama

Doporučujeme

C30

Volvo C30 na českém trhu

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud