Další česká firma ve Formuli 1?

Bylo by to svědectví vzmáhající se ekonomiky a nebo jen další vyhazování peněz za zbytečnou reklamu, jako v případě HBS, a.s.?

První vlaštovkou ČR v královské disciplíně silničního automobilového sportu byla zmíněná Harvardská Burzovní Společnost Viktora Koženého, která podporovala švýcarskou stáj Sauber a jejímž osudem bylo konkurzní řízení. Dosud jediného českého pilota v monopostu F1 Tomáše Engeho podporovala během jeho angažmá u týmu Prost další společnost z ČR, totiž Česká Pojišťovna, a.s.

Jistě z našich zpráv víte, že Mercedes nabídne od příštího roku své rok staré motory i jiným stájím. Podmínkou je však kromě uhrazených faktur i jiné jméno na samotném agregátu a kapotáži vozu. Zájem stáje Jordan o tyto motory je poměrně známým faktem, ale jakou značku by nesly? Pravděpodobně jméno sponzora, který uhradí jejich nákup a servis. V případě zákaznických motorů Ferrari je to Petronas u Sauberu a u zaniklé stáje Prost to byla společnost Acer.

Náš redaktor Fanda Kachna Formula, jenž se v boxech jednotlivých okruhů pohybuje jako ryba ve vodě, byl požádán o zprostředkování kontraktu pro další českou firmu. Jeho překvapení však nebralo konce, když mu byl představen ctižádostivý manažer společnosti Ovoce Zelenina, a.s. Základ kontraktu měl spočívat v dodávce ovoce i zeleniny a především pomerančů britské stáji výměnou za reklamní plochu na vozech.

Až po dlouhém vysvětlování se ukázalo, že za tímto nápadem stojí krátká zpráva pojednávající o možném názvu týmu Jordan Orange a o tom, že Eddie Jordan by potřeboval pomoc například od telekomunikačního gigantu Orange (se kterým jednal o postu generálního sponzora stáje), aby si mohl dovolit nákup motorů Mercedes a aby mohl věnovat dostatek financí do vývoje vozu EJ14…

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu