Ralf Schumacher se jen nerad loučí s A1 Ringem

Německý jezdec stáje BMW Williams Ralf Schumacher prohlásil, že velmi lituje vyřazení okruhu A1 Ring z kalendáře mistrovství světa Formule 1. Nejvíce mu bude chybět atmosféra hor, se kterou se jinde asi jen těžko setká.

Okruh je poměrně mladý, neboť vznikl přestavbou slavného rakouského okruhu Osterreichring až v roce 1995. Bývá mu však často vytýkáno, že je málo náročný a chybí mu opravdu rychlé zatáčky na srdce. Přesto byl právě rakouský okruh dějištěm těch zajímavějších závodů v uplynulém méně dramatickém období F1. Členitá trať, vetknutá mezi hory, byla vyškrtnuta ze seriálu z důvodu zákazu tabákové reklamy a také z důvodu toho, že se musela najít dvě místa v kalendáři 2004 pro nové závody v Číně a Bahrajnu.

„Jsem poněkud smutný z toho, že je závod vyřazen. Kdyby to záleželo na mně, rád bych závodil v Rakousku i nadále, ale tato rozhodnutí nedělají piloti. Vypadá to tak, že jsou v pozadí ekonomické důvody a s tím my nic nenaděláme,“ řekl Ralf Schumacher.

„Technicky vzato je více náročnějších okruhů než A1 Ring, ale já na něm mám rád především atmosféru, totiž hory, louky a krávy stojící v blízkosti dráhy. Kde jinde potkáte něco podobného?“ dodal jezdec.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu