U Mercedesu dochází k výměně stráží, myslí si Villeneuve. Chválí Verstappena

Lewis Hamilton a George Russell

Lewis Hamilton a George Russell | foto: Mercedes AMG F1 Team

Když loni bojoval Lewis Hamilton o mistrovský titul, málokdo si uměl představit, že za pár měsíců se bude hovořit o jeho ústupu ze slávy.

Jenže přesně to se děje. Sedminásobný šampion nemá po letech k dispozici špičkový vůz, což se zdá být problémem. S těžko ovladatelným Mercedesem Lewis zápolí a nutno říct, že mladý kolega Russell zvládá tuhle řeholi o poznání lépe. Alespoň zatím. Všímá si toho také Jacques Villeneuve, podle kterého dochází u Stříbrných šípů k výměně stráží.

Za mě je to jasné, u Mercedesu dochází k výměně stráží. Russell jezdí výborně, dá se říct, že Hamiltona zastiňuje. Je na vítězné vlně, kdežto Lewis, ten se se prostě snaží neutopit. Hamilton měl spoustu let k dispozici dokonalý vůz, získal spoustu vítězství. Myslím, že je pro něj složité, aby se adaptoval na novou realitu," domnívá se mistr světa z roku 1997.

img-responsive

Lewis Hamilton v závodě v Miami | foto: Mercedes AMG F1 Team

Villeneuve si zároveň myslí, že Lewis stále vstřebává loňskou kontroverzní ztrátu titulu. Přesněji řečeno, že ji ještě nevstřebal. „Ztráta loňského titulu je pro něj velké břemeno, které si nesl celou zimu a podle mě si ho nese doposud. Má pocit, že ho okradli a možná i proto ho opustilo štěstí šampiona. Jako by mu chyběla energie. Nic se mu nedaří. Ale je velmi zkušený, ví, co musí udělat."

 Lewisova loňského přemožitele Maxe Verstappena Kanaďan chválí. „Jezdí skvěle. Když získáte titul, můžete občas podvědomě trochu zvolnit. To ale není jeho případ. Zisk titulu ho uklidnil, už nemusí nic dokazovat, přičemž jezdí stejně dobře, jak jezdil loni. Na Maxovi je vidět jeho zápal a motivace."

Diskuze:

Počet příspěvků: 13 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu