Ferrari přijalo do své juniorky první dívku, teprve šestnáctiletou Mayu Weugovou

Ferrari angažovalo do své akademie první pilotku, šestnáctiletou Mayu Weugovou

Ferrari angažovalo do své akademie první pilotku, šestnáctiletou Mayu Weugovou | foto: www.mayaweug.com

Ferrari angažovalo do své akademie první pilotku, teprve šestnáctiletou Mayu Weugovou. Holanďanka uspěla v pětidenní soutěži talentů v hlavním sídle týmu Ferrari v italském Maranellu a na testovacím okruhu ve Fioranu. Vedení známé stáje Formule 1 oznámilo, že s ní podepsalo smlouvu a v nadcházející sezoně dostane šanci v seriálu Formule 4.

„Tohle je klíčový moment v historii týmu Ferrari a jeho akademie. Mayin příchod je jasným signálem, že Scuderia je odhodlaná přispět k co největší otevřenosti motoristického sportu,“ uvedl v prohlášení šéf týmu Ferrari Mattia Binotto.

Akademií Ferrari už prošlo přes nižší juniorské seriály do elitní Formule 1 pět jezdců. Odchovancem programu je současný pilot Ferrari Charles Leclerc a Mick Schumacher, syn legendy týmu Michaela Schumachera, nový pilot stáje Haas.

Do programu „Girls on Track-Rising Stars“ se zapojila dvacítka nadějných jezdkyň ve věku dvanáct až šestnáct let, vybraných národními automobilovými federacemi. Do finále se dostaly čtyři. Weugová se narodila ve Španělsku belgické matce a nizozemskému otci.

Ve Formuli 1 žádná žena nezávodila od roku 1976, kdy se v seriálu představila nedávno zesnulá Italka Lella Lombardi.

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu