Decimované pole GP3 testovalo dva dny v Estorilu

iMotorSport.cz, 24. března 2017, 22:01 Google+

Po odstoupení stáje Koiranen se sešlo k prvnímu testu sezony 2017 v Estorilu jen 19 vozů. A více jich asi nebude ani při prvním závodě...

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
GP3

GP3 | foto: Roman Klemm

Sdílejte článek

Text a foto: Roman Klemm

Na bývalé trati Velké ceny Portugalska měly týmy GP3 možnost, vyzkoušet své nové jezdce – nebo alespoň „hodit návnadu“ potencionelním pilotům se sponzory. V Estorilu se u této příležitosti sešlo pouze šest stájí, kterým se zatím podařilo smluvně získat 15 jezdců.

Zajímavé je, že oba dny dopoledne pršelo a odpoledne se mohlo jet za sucha. Nejrychlejší čas testů si v úterý odpoledne zapsal junior Mercedesu, Brit George Russell z týmu ART. Za ním se seřadili jeho týmový kolega Nirei Fukuzumi z Japonska a překvapivě rychlý Raoul Hyman ve voze Adriana Campose. Jihoafričan je ovšem jedním z pilotů, kteří pro sezonu 2017 ještě nikde nepodepsali smlouvu.

Byl to právě Hyman, kdo se postaral o nejlepší „mokrý čas“, když se v úterní poledne odvážil na stále ještě vlhkou trať s nazutými slicky. S velkým odstupem si další časy na profilovaných pneumatikách zapsali junior Red Bullu Niko Kari (Arden), vývojář Haasu-F1 Santino Ferrucci (DAMS) a syn Jeana Alesiho, Giuliano. Mladý Francouz setrvá i roku 2017 v juniorském programu Scuderie Ferrari a pojede opět za stáj Trident.

Jediným děvčetem šampionátu zůstane Tatiana Calderon. Vývojová jezdkyně Sauberu-F1 z Kolumbije si ovšem vedla dobře jen za mokra, když dosáhla 13. a 14. času. Na suché vozovce se propadla mezi poslední.

Před prvním závodem (13. a 14. květen) bude GP3 ještě jednou dva dny testovat v Barceloně.  

Vytisknout

Diskuze: Decimované pole GP3 testovalo dva dny v Estorilu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

2017 Mobil 1 Twelve Hours of Sebring - Part 1

Záznam 12h v Sebringu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud