HISTORIE: Seat Arosa Racer Concept – Kapesní raketka

ar8, 13. prosince 2015, 13:10 Google+

V současné době nabízí Seat malé městské vozítko Mii a jde o sourozence Volkswagenu up! a Škody Citigo. Španělská značka využila sdílení platformy již podruhé v tomto segmentu, jelikož dříve Arosa byla postavena na stejném základu jako Volkswagen Lupo. Ovšem málokdo ví o tom, že Španělé měli s mini modelem i šílené úmysly, což naznačoval koncept Arosa Racer.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Pod kapotou se nacházel čtyřválec 1,6 MPi 16V, Seat Arosa Racer Concept

Pod kapotou se nacházel čtyřválec 1,6 MPi 16V, Seat Arosa Racer Concept | foto: Seat

Sdílejte článek

Na začátek se sluší říci něco o standardním provedení. Seat Arosa byl představen v roce 1997 jako nástupce modelu Marbella, což bylo dvojče oblíbeného Fiatu Panda. Malý španělský vůz byl k dispozici pouze v třídveřovém a čtyřmístném provedení.

Pod kapotu Arosy bylo možné si pořídit benzínové čtyřválce o obsahu 1,0 (50 koní) a 1,4 litru (60 nebo 100 koní). K mání byly také dieselové agregáty, konkrétně tříválcová třináctistovka TDI o výkonu 75 koní a čtyřválcová sedmnáctistovka SDI s výkonem 60 koní. V říjnu roku 2000 se ukázala zmodernizovaná podoba Arosy. Facelift přinesl modernější vzhled a v interiéru novou palubní desku. Výroba byla ukončena v červnu 2005 a jakýmsi nástupcem se stalo Mii až o šest let později. A neodpustím si i malou zajímavost – Arosu načrtl současný šéfdesignér Škody, Jozef Kabaň.

Koncepční Seat Arosa Racer se odhalil na podzim roku 2001 ve Frankfurtu nad Mohanem a na první pohled ho poznáte podle červeného odstínu Flash Red v kombinaci s bílou střechou a bílými kryty zpětných zrcátek. Dokonce mini model disponuje i speciálními 15palcovými bílými koly O.Z. s nízkoprofilovými pneumatikami 195/45R15.

img-responsive

Malé kompaktní vozítko mělo slušné jízdní vlastnosti, Seat Arosa Racer Concept | foto: Seat

Na přední části vozu je k vidění nárazník s velkým průduchem, malými otvory pro chlazení brzd a černým splitterem, antracitové mřížky a samozřejmě i chromovým logem automobilky. Naopak vzadu se nachází střešní spoiler, ostřeji navrhnutý nárazník s centrální koncovkou výfuku. Označení Racer je umístěno na středu víka zavazadlového prostoru, a jak bývá zvykem, přes logo značky se otevírá kufr.

Interiér Arosy Racer nesrší jakýmsi luxusem jako u standardního provedení, ale spíše dává najevo na první pohled, že jde o sportovní kabinu. Ta je pouze dvoumístná, čili nabídne dvě plně nastavitelné sportovní sedačky se čtyřbodovými bezpečnostními pásy. Bylo odstraněno také mnoho prvků na palubní desce za účelem snížení hmotnosti, zůstalo jen ovládání elektrických oken. Dolní část dveří má pouze látkový potah a zbytek je jenom v laku. Vyňaty byly všechny koberce i obložení interiéru.

img-responsive

Jednoduchý interiér s koženým volantem, Seat Arosa Racer Concept | foto: Seat

Místo zadních sedadel je umístěno rezervní kolo a také 5 kg hasicí přístroj, který byl nainstalován přímo naproti, aby na něj dosáhl zepředu jak řidič, tak spolujezdec. Dokonce v zadní části vozu byl namontován i příčný nosník, jenž má posílit tuhost karoserie, ale jde i o „kotvu“ bezpečnostních pásů. Arosa Racer disponuje také koženým volantem v kombinaci s bílými skleněnými vlákny. Ve stejném provedení je i hlavice řadicí páky či kliky dveří. Pomyslnou třešničkou na dortu jsou pak hliníkové pedály.

Nejzajímavějším prvkem je samozřejmě pohonná jednotka koncepčního Seatu Arosa Racer. Přesněji je řeč o benzínovém čtyřválci 1,6 MPi 16V s elektronicky řízeným vstřikováním o výkonu 125 koní při 6500 otáčkách za minutu a točivém momentu 152 Nm při 3000 ot./min. Nejde na první dojem o oslňující parametry, ale nezapomínejte na nízkou hmotnost. Díky tomu Arosa Racer dosáhne maximální rychlosti 200 km/h a zrychlí na stovku za cca 8 sekund. K motoru je připojena šestistupňová manuální převodovka s minimálním namáháním spojky.

img-responsive

Na zádi nešla přehlédnout centrální koncovka výfuku, Seat Arosa Racer Concept | foto: Seat

Pokud jde o podvozek, byl naladěn na sportovnější (tvrdší) notu, a proto Arosa Racer nabídla slušné jízdní vlastnosti či snadnou manipulaci, a to i na úzkých klikatých cestách. Na přední nápravě lze najít odvětrávané kotouče a vzadu naopak klasické. V kombinaci s vybaveným systémem ABS má španělská raketka hladké progresivní brzdění.

Co říci závěrem? Seatu se povedlo stvořit skvělou „motokáru“, za kterou by byla ráda většina mladých řidičů, jelikož Arosa Racer je určitě hravá. Bohužel se tento koncept z neznámých důvodů nikdy nedostal do sériové výroby, což je podle nás samozřejmě velká škoda

Zdroj: allcarindex.com

Vytisknout

Diskuze: HISTORIE: Seat Arosa Racer Concept – Kapesní raketka

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

Vodíkové vozy Stellantis

Stellantis rozšiřuje své portfolio vodíkových užitkových vozů

Citroen C5X plug-in hybrid

Citroen C5X MAX plug-in hybrid 225 - francouzský křižník s famózním podvozkem

Lincoln Nautilus a 48 palcová obrazovka

Lincoln Nautilus (2024): Taková obrazovka v autech ještě nebyla. A s podporou CarPlay a Android

Opel Frontera

Nový Opel Frontera bude nejnovějším a plně elektrickým SUV značky

reklama

Doporučujeme

Na český trh přichází japonský sedan s atmosférickým osmiválcem, Lexus GS F.

Lexus GS F míří na český trh, nabídne atmosférický osmiválec a moře výbavy

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud