Piloti na rychlý Silverstone nejsou připraveni, míní Hamilton

Lewis Hamilton před 2. tréninkem

Lewis Hamilton před 2. tréninkem | foto: Petr Hlawiczka / F1NEWS.cz / INCORP images

V neděli budeme na Silverstone svědky desátého klání světového šampionátu F1. O okruhu se v poslední době hodně píše a tak bude jistě zajímavé znát názor jednoho z adeptu na titul, jak vnímá tuto ikonickou trať, kde to vlastně "všechno začalo".

Lewis Hamilton se ale domnívá, že na Silverstone mohou mít piloti se současnou specifikací monopostů určité problémy, jinými slovy že nejsou připraveni s nimi zvládnout úskalí rychlých zatáček. Přidaná přilnavost pneumatik a přítlak současné generace vyprodukuje i vyšší rychlost na dráze v hrabství Northamptonshire, takže podle Hamiltona někteří piloti nebudou s jízdou na Silverstone příliš nadšeni.

"Třeba Copse Corner bude letos určitě rychlejší. Bude to celkově svižnější, podle mne není nikdo z nás připraven na to, jak rychlý Silverstone ve srovnání s předchozími roky bude. V loňském roce to bylo na Maggots a Becketts úžasné a letos to nejspíš nebude jiné. Půjde o fyzicky náročný závod, především v prostřední části a v některých zatáčkách. Přetížení vyšplhá aspoň o jeden, možná i dva body, kdo ví, ale určitě to bude zábavné," předpokládá Lewis.

img-responsive

Ukořistí Daniel Ricciardo na Silverstone šesté pódium v řadě? | foto: Red Bull Content Pool

Svůj názor přidává i muž, který v posledních pěti závodech vždy vystoupil na stupně vítězů a v Baku dokonce na ten nejvyšší. Daniel Ricciardo se na novou výzvu hodně těší a některé pasáže okruhu, jako Copse a Becketts Corner označil za romantické. "Nechci říkat nic špatného nebo hanlivého, bude to romantické. Opravdu se na to těším. Bude to trochu v duchu Rakouska, Copse Corner nejspíš pojedu na plný plyn, což může být vzrušující," popsal své pocity Ricciardo.

img-responsive

Silverstone má u pilotů oblibu, výjimkou není ani Sergio Pérez | foto: Sahara Force India

Třetím do party je Sergio Pérez. Také on přiznává, že se na závod na "stříbrném kameni" vždy těšil a jeho přitažlivost vnímá intenzivněji než u jiných okruhů: "Bude to opravdu zajímavé. Pokud existuje nějaký okruh, na který se skutečně těším, pak tady je to očekávání masivní. Je těžké říci, zda se odvážím jít v Copse Corner na plný plyn. Jsem si ale téměř jist, že to některé vozy mohou zvládnout, takže uvidíme o víkendu."

A ještě na konec dejme slovo Christianu Hornerovi: "Silverstone bude mega. Až vozy dorazí na Maggots, tak asi jentaktak nevzlétnou. Pojede se tu pod plným plynem déle než v Ázerbajdžánu. Myslím, že to bude hodně působivé."

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu