Jaguar představuje kladivo na Teslu. Elektrický crossover I-Pace má dynamiku supersportu

ar6, 15. listopadu 2016, 11:44 Google+ Los Angeles Auto Show 2016

Mezi elektrickými crossovery prémiové třídy kraluje aktuálně Tesla s Modelem X. Za rok už by to ale nemuselo platit, protože právě tehdy ukáže Jaguar výsledky několikaletého vývoje modelu I-Pace. Ten se nyní objevuje v koncepčním mezi stádiu, jenž napovídá, že řeči o revoluci nebo nejlepším autě segmentu rozhodně nebudou jen do větru.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Jaguar I-Pace je ukázkou britského konkurenta americké Tesly Model X.

Jaguar I-Pace je ukázkou britského konkurenta americké Tesly Model X. | foto: Jaguar

Sdílejte článek

Jaguar na elektrickém autě pracuje již řadu let a dokonce provozuje vlastní stáj v šampionátu elektrických formulí. I odtud přitom čerpal know-how pro vývoj svého prvního čistě elektrického crossoveru. Ten je zajímavý několika prvky, především velkou příbuzností s konvenčním SUV F-Pace. K vnějšímu vzhledu se ještě dostaneme, ale třeba takový podvozek mu vlastně také odpovídá. Vpředu tak najdeme dvojité lichoběžníky z hliníku, vzadu potom víceprvkové zavěšení Integral Link. Tohle se do sériové výroby určitě nezmění. Hlavním prvkem elektrického crossoveru je ale jeho pohonné ústrojí, skládající se ze dvou elektromotorů. Každý má výkon 147 kW (200 k) a pohání jednu nápravu, ve výsledku je tak I-Pace elektrickou čtyřkolkou s jednostupňovou převodovkou, výkonem 294 kW (400 k) a točivým momentem 700 Nm.

Napájení mají na starosti lithium-iontové baterie s kapacitou 90 kWh, jejichž umístění pod podlahou mezi oběma nápravami má snižovat těžiště vozu. Nabití při využití 50 kW zásuvky zabere něco přes dvě hodiny, na 80 procent jsou ale baterie připraveny již za 90 minut. Udávaný dojezd je podle evropského cyklu 500 kilometrů, akcelerace z 0 na 100 km/h pak zabere asi 4 sekundy. A to je hodnota, vlastní spíše supersportům než 4680 milimetrů dlouhému, 1890 milimetrů širokému a 1560 milimetrů vysokému crossoveru s rozvorem náprav o délce 2990 milimetrů. Přesnou hmotnost vozu Jaguar v materiálech neuvádí, samotné elektromotory ale váží asi 38 kilogramů jeden, celková váha je pak v duchu tradice rozdělena v poměru 50:50, což zlepšuje jízdní vlastnosti.

Vnější vzhled v mnohých ohledech připomíná F-Pace, na rozdíl od něj ale disponuje siluetou takzvaného SUV-kupé s koeficientem odporu vzduchu cx = 0,29. Při pohledu z profilu zaujme rovněž kontrast dlouhého rozvoru a krátkých převisů karosérie. Ačkoliv mají kola 23 palců, nepůsobí nikterak přemrštěně či nepatřičně. Přední část na první pohled odpovídá dnešním modelům značky, a to jak velikostí masky chladiče, tak i tvarem full-LED světlometů s diodami pro denní svícení ve tvaru písmene J. Poněkud atypicky ale působí kapota s nasávacím otvorem ve stylu konceptu C-X75. Rovněž zadní část svými LED světlomety a vůbec celkovým ztvárněním nevybočuje ze zajetých kolejí. Nová je ovšem spodní část nárazníku, kde menší nasávací otvory vizuálně nahrazují koncovky výfuku a především usměrňují obtékající vzduch.

Pětimístný interiér konceptu demonstruje, jak moc prostorný může být elektromobil. Vedle štědrého množství místa pro cestující vzadu je tu ještě kufr s objemem 530 litrů vzadu a 28 litrů vpředu. A to u podobně laděných strojů není běžným jevem. Jako kontrast k tomuto působí sportovní pozice za novým tříramenným volantem, připomínající řadu F-Type. Klasické analogové budíky tady ale před volantem nahradil 12palcový TFT displej ve spolupráci s barevným head-up displejem. Středovou konzoli tvoří 12palcová obrazovka infotainmentu InControl Touch Pro a 5,5palcová obrazovka pro nastavování klimatizace mezi dvěma otočnými ovladači. Multimediální systém se chlubí připojením k internetu, WiFi hotspotem, množstvím aplikací nebo plnou konektivitou s chytrými telefony. Celek dotváří čalounění přední části sedadel kůží Windsor a zadní části Alcantarou. Strop přes den tvoří panoramatické okno, v noci je podsvícen LED diodami. Sériová verze konceptu se ukáže na konci příštího roku, do prodeje se dostane začátkem roku 2018. Dá se však odhadovat, že ze základních linií a technických řešení se toho příliš měnit nebude, Tesla je totiž pěkně těžký konkurent.

Vytisknout

Diskuze: Jaguar představuje kladivo na Teslu. Elektrický crossover I-Pace má dynamiku supersportu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

Vodíkové vozy Stellantis

Stellantis rozšiřuje své portfolio vodíkových užitkových vozů

Citroen C5X plug-in hybrid

Citroen C5X MAX plug-in hybrid 225 - francouzský křižník s famózním podvozkem

Lincoln Nautilus a 48 palcová obrazovka

Lincoln Nautilus (2024): Taková obrazovka v autech ještě nebyla. A s podporou CarPlay a Android

Opel Frontera

Nový Opel Frontera bude nejnovějším a plně elektrickým SUV značky

reklama

Doporučujeme

Škoda Kodiaq nabízí pro čínský trh velké překvapení pod kapotou.

Evropa zase ostrouhá. Jaké překvapení má pod kapotu čínská Škoda Kodiaq?

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud