Výkonnější Volkswagen Amarok V6 dorazil do Česka, ceny začínají u milionu

Antonín Marek / AutoRoad.cz, 17. dubna 2018, 14:20 Google+

Volkswagen Užitkové vozy plní své sliby. Po představení konceptu modelu Amarok Exclusive s nejvýkonnějším motorem lze nyní již objednávat jeho sériově vyráběnou verzi. Trumfem modelu, dodávaného ve výbavových variantách Amarok Highline a Aventura, je motor V6 TDI s výkonem 190 kW, k němuž přidává dalších 10 kW funkce přechodného zvýšení plnicího tlaku, a maximálním točivým momentem 580 Nm. Amarok Aventura kromě toho disponuje novými stylistickými prvky, mezi něž patří černé čalounění stropu, nová 20“ kola nebo poprvé pro Amarok Aventura nabízený metalický lak v barvě zelená Peacock.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Volkswagen Amarok

Volkswagen Amarok | foto: Volkswagen

Sdílejte článek

Modely Amarok Highline a Amarok Aventura 2018 s novým motorem V6 o výkonu 190 kW (258 k), resp. 200 kW (272 k) s krátkodobým zvýšením plnicího tlaku, jsou ve svém segmentu jedinečné. V porovnání s dosud nabízeným výkonovým stupněm 165 kW disponují nové varianty modelu Amarok ještě pozoruhodnější dynamikou.

Vyšší točivý moment (580 Nm místo dosavadních 550 Nm) a výrazně vyšší výkon potěší firemní i soukromé zákazníky. Maximální točivý moment nového vrcholného motoru pro model Amarok je přitom k dispozici v rozsahu od 1 400 do 3 000 otáček za minutu a nejvyšší výkon mezi 3 250 a 4 000 otáčkami za minutu. Amarok s novým vrcholným agregátem je v obou verzích Highline i Aventura sériově vybaven trvalým pohonem všech kol 4MOTION a osmistupňovou automatickou převodovkou.

Amarok s výkonnějším motorem V6 pod kapotou navíc disponuje několika stylistickými změnami. Čalounění stropu i obložení střešních sloupků a dalších částí stropu mají nyní v modelu Amarok Aventura titanově černou barvu. V kombinaci se sedadly, čalouněnými titanově černou kůží Nappa, tím vzniká velmi ucelený a atraktivní dojem. Amarok Aventura s novým vrcholným motorem je nově sériově vybaven 20“ koly „Talca“ v odstínu tmavého grafitu s leštěnými paprsky. Také poprvé pro Amarok nabízený metalický lak v barvě zelená Peacock se dodává exkluzivně pro verzi Aventura 190 kW, vyráběnou v Hannoveru. Společně se sportsbarem v barvě karoserie umocňuje sportovní celkový dojem modelu. Kromě toho zůstávají v nabídce na přání dodávané matné laky (šedá Indium, modrá Ravenna) i dosavadní metalický lak modrá Ravenna, který umocňuje exkluzivitu verze Aventura.

Sériová výbava nových modelů Amarok Highline a Amarok Aventura s motorem V6 o výkonu 190 kW zahrnuje mimo jiné bi-xenonové světlomety s LED diodami pro denní svícení. Paket „Světla a výhled“ (s funkcí „leaving home“ a „coming home“, automatickým spínačem stěračů a dešťovým senzorem), mlhové světlomety se statickým přisvěcováním do zatáčky a elektricky sklopná vnější zpětná zrcátka jsou sériovou výbavou verze Aventura, pro Amarok Highline se dodávají na přání.

Na přání dodávaný kryt ložné plochy Roll Cover, jejíž plocha 2,52 m2 představuje rovněž měřítko v tomto segmentu, je nyní k dispozici ve stříbrné barvě. Roll Cover chrání přepravovaný náklad před prachem, vlhkostí a nežádoucími pohledy kolemjdoucích. Sériová výbava modelu Amarok Aventura byla navíc rozšířena o designový spodní kryt pod přídí vozu, který je též ve stříbrané barvě.

První vozy Amarok s novým vrcholným motorem V6 o výkonu 190 kW budou v prodejní síti značky Volkswagen Užitkové vozy k dispozici od poloviny června. Pick-upy s novým motorem však mohou zákazníci objednávat již nyní. Model Amarok Highline s novým, nejvýkonnějším motorem je v nabídce za cenu od 1 018 610 Kč bez DPH, Amarok Aventura za 1 237 567 Kč bez DPH. Vstupní bránou do světa šestiválců koncernu Volkswagen je Amarok Trendline s motorem V6 o výkonu 120 kW, který je k dispozici již od 691 904 Kč bez DPH.

img-responsive

Volkswagen Amarok | foto: Volkswagen

Volkswagen Amarok se vznětovým motorem V6 přesvědčuje na celé čáře. A to i zástupce mezinárodních médií, kteří v roce 2018 zvolili Amarok – jako jediný model svého druhu – již podruhé „Mezinárodním pick-upem roku“, a to po jeho úspěchu v roce 2010.

Vytisknout

Diskuze: Výkonnější Volkswagen Amarok V6 dorazil do Česka, ceny začínají u milionu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

Vodíkové vozy Stellantis

Stellantis rozšiřuje své portfolio vodíkových užitkových vozů

Citroen C5X plug-in hybrid

Citroen C5X MAX plug-in hybrid 225 - francouzský křižník s famózním podvozkem

Lincoln Nautilus a 48 palcová obrazovka

Lincoln Nautilus (2024): Taková obrazovka v autech ještě nebyla. A s podporou CarPlay a Android

Opel Frontera

Nový Opel Frontera bude nejnovějším a plně elektrickým SUV značky

reklama

Doporučujeme

Členové modelové řady Volkswagen I.D. na autosalonu Los Angeles Auto Show 2017

Volkswagen představí zcela nové logo. Co je příčinou tak zásadní změny?

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud