Ford chystá bohatý rok 2018. Mezi 11 novinkami nechybí nový Focus ani Mustang Bullit

Antonín Marek / AutoRoad.cz, 25. ledna 2018, 16:51 Google+

Během roku 2018 se máme rozhodně na co těšit. Automobilka Ford představí celkem 11 novinek, mezi kterými si vybere opravdu každý. Příznivce malých vozů jistě potěší nový Focus nebo modernizovaná Fiesta a KA+. Milovníky sportovní jízda pak modernizovaný Mustang a Mustang Bullit. Pokud preferujete spíše komfortní SUV, potěší vás modernizace modelu EcoSport a nový Edge. Pro dříče, pracanty a velké rodiny má pak Ford připravené i nové Tourneo a modernizovaný Transit. Je toho zkrátka hodně a vybere si každý

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Nový Ford Mustang Bullitt

Nový Ford Mustang Bullitt | foto: Ford

Sdílejte článek

Leden – Ford EcoSport 1.0 EcoBoost, Ford Mustang

Nové provedení kompaktního SUV Ford EcoSport v úpravě pro evropský kontinent bude na český trh uvedeno 24. ledna. Novinka přináší ještě více všestrannosti, elegantnější vzhled a vyspělé technologie. Ford EcoSport bude nejdříve nabízen s oceňovaným zážehovým tříválcovým motorem Ford 1.0 EcoBoost, a to v několika variantách až do nejvyššího výkonu 
103 kW.

img-responsive

Ford EcoSport | foto: Ford

V lednu bude na český trh rovněž uvedena nová verze kultovního amerického Fordu Mustang. Novinka nabídne motor 2.3 EcoBoost/290 koní nebo posílený 5.0 V8 s výkonem 451 koní, který kromě vyšší dynamiky zlepšuje i spotřebu paliva. Kromě kupé Fastback bude nadále k dispozici i otevřená verze Convertible s elektricky stahovatelnou plátěnou střechou. Nový Ford Mustang nabídne mnoho atraktivních novinek jako aktivní podvozek s tlumiči MagneRide pro ještě lepší jízdní vlastnosti, desetistupňovou automatickou převodovku, sportovní výfuk s aktivní klapkou a inovativním režimem „dobrého souseda“ nebo pokročilé asistenční systémy v čele detekcí chodců a systémem pro návrat do jízdního pruhu.

Březen – Ford Tourneo/Transit Custom

Vrcholnou flexibilitu a úroveň komfortu přinese nový Ford Tourneo Custom díky unikátnímu řešení dvou zadních řad sedadel, které lze přestavět do konferenčního formátu, kdy jsou sedadla ve druhé řadě orientována proti směru jízdy.

Ford Transit Custom se stal v letech 2015 a 2016 nejprodávanějším modelem v kategorii lehkých vozů s nosností do jedné tuny. Pro rok 2018 přichází Ford s jeho novou verzí. Novinka je poháněna moderním vznětovým motorem Ford 2.0 EcoBlue ve variantách s výkonem 77, 96 
a 125 kW. Inovovanou specifikaci připravil Ford také pro zákazníky, kteří hledají úsporný vůz této kategorie, a to Transit Custom ECOnetic, jenž nabízí kombinovanou spotřebu 5,7l/100 km. Model nabízí také pokročilou techniku: inteligentní omezovač rychlosti nebo systém hlídání mrtvých úhlů.

Duben – Ford Fiesta Active, Ford EcoSport 1.5 EcoBlue AWD

V dubnu Ford představí novou variantu Fiesty – technicky nejvyspělejšího malého vozu na evropském trhu. Ponese název Ford Fiesta Active a jedná se o první crossover v historii modelu Fiesta. Kombinuje v sobě robustní vzhled ve stylu SUV, (vyšší světlou výšku, střešní ližiny, ochranné prvky na karoserii) a praktičností hatchbacku a jízdními vlastnostmi Fiesty.

V dubnu bude rovněž představena novinka pod kapotou Fordu EcoSport. Půjde o výkonný a hospodárný vznětový motor 1.5 EcoBlue. Tato pohonná jednotka se kombinuje s pohonem všech kol, nabízí výkon 92 kW a točivý moment 300 Nm a spolu se šestistupňovou manuální převodovkou má kombinovanou spotřebu jen 4,5l/100 km.

Květen – Ford Fiesta ST

Jako další varianta úspěšné Fiesty se v červnu představí ostrý Ford Fiesta ST. Jedná se o historicky první model Ford Performance poháněný tříválcovým motorem a zároveň první Fiestu s přepínatelnými jízdními režimy. Pohonná jednotka nabízí výkon 147 kW, autu nechybí elegantní kola z lehké slitiny, sportovní sedadla, hliníkové pedály a spousta dalších sportovních doplňků. Speciálně nastavený podvozek se pak postará o větší jistotu (i radost) při dynamické jízdě.

Červen – Ford Focus

Začátek léta bude u Fordu ve znamení nové generace bestselleru nižší střední třídy Fordu Focus. Bližší informace k nejočekávanějšímu vozu tohoto roku jsou zatím zahaleny tajemstvím, avšak testování naplno probíhá na různých místech v Německu, Velké Británii a Spojených státech amerických.

img-responsive

Maskovaný Ford Focus | foto: Ford

Při testování Ford přistoupil k netradiční variantě maskování. Místo klasické černo-bílé „zebry“ používá inovativní kamufláž inspirovanou graffiti a komiksem. Všeobecně se očekává, že připravovaný Ford Focus opět posune hranice této automobilové třídy.

Červenec – Ford Transit/Tourneo Courier, Ford Transit/Tourneo Connect

V červnu Ford na český trh oficiálně uvede dvě novinky mezi užitkovými vozy. Prvním je Ford Transit/Tourneo Courier. Courier je nejmenším užitkovým vozem Ford na českém trhu. K dostání bude se vznětovým motorem 1.5 TDCi nebo zážehovým tříválcem 1.0 EcoBoost, a to nově vždy se šestistupňovou převodovkou. Upravenému designu středové konzole bude dominovat šestipalcová dotyková obrazovka a k dostání bude i systém Ford SYNC 3.

Druhým vozem je Ford Transit/Tourneo Connect. Model, který se se svojí velikostí řadí mezi Courier a Custom, bude k dostání s novými vznětovými motory 1.5 EcoBlue, jež budou nabízeny i s osmistupňovou automatickou převodovkou, a zážehovými 1.0 EcoBoost (s technologií vypínání jednoho válce). U osobní varianty Tourneo Connect budou zákazníci moci zvolit pěti-, nebo sedmimístnou variantu a auto bude možné vybavit pokročilými asistenčními systémy, jakými jsou adaptivní tempomat, předkolizní bezpečnostní systém s detekcí chodců, funkce samočinného vyrovnávání bočního větru a aktivní parkovací asistent.

img-responsive

Ford Tourneo Custom | foto: Ford

Červenec – Ford KA+

Během léta se na českém trhu objeví modernizovaná verze prostorného, kompaktního hatchbacku Ford KA+, který se představí také ve verzi Active. Pochlubí se například systémem SYNC 3, vyhřívaným čelním sklem, automatickými světly nebo dešťovým senzorem.

Srpen – Mustang Bullitt™

Koncem léta zábava rozhodně nekončí. Na český trh dorazí speciální edice Fordovy ikony: Mustang Bullitt poháněný motorem 5.0 V8 s výkonem zvýšeným na 354 kW (481 k). Osazen je manuální převodovkou a součástí standardní výbavy je rovněž 12palcový digitální LCD přístrojový štít se speciální uvítací obrazovkou „Bullitt™“ v zeleném odstínu.

Listopad – Ford Edge

img-responsive

Ford Edge ST | foto: Ford

Poslední novinkou roku 2018 bude největší SUV v nabídce značky: Ford Edge, který na český trh dorazí i ve sportovně laděné verzi ST Line a zcela jistě potěší i příznivce B&O Play.

Vytisknout

Diskuze: Ford chystá bohatý rok 2018. Mezi 11 novinkami nechybí nový Focus ani Mustang Bullit

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Cupra Formentor VZ

TEST: Cupra Formentor VZ 2.0 TSI 310k – sportovní SUV, které dá stovku pod 5 vteřin

Ilustrační foto

Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

citroën berlingo

Akční ceny u nového Citroënu Berlingo - je k mání s benzínem, dieselem i elektromotorem

volkswagen caddy

TEST Volkswagen Caddy 2.0 TDI Life – rodinný univerzál s kompromisy

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

reklama

Doporučujeme

Armádní Volkswagen 181 během přehlídky ke "Dni thajské armády"

Thajská armáda se pochlubila raritními veterány. Nevyrábí se 38 let, přesto…

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud