Nejprodávanější "ojetiny" roku 2017? Škoda konkurentům vyrazila dech

-jka / AutoRoad.cz, 16. prosince 2017, 16:58 Aktualizováno 17.12.2017, 06:13 Google+

Letošní rok se pomalu ale jistě blíží ke svému konci, a tak jsme se pro vás rozhodli zjistit, která že auta patří letos k těm nejprodávanějším. Přitom jsme vycházeli ze statistických dat prodejů ojetých vozidel autobazaru AAA Auto. Tak co myslíte, dokázali byste si tipnout vítěze? A další automobily umístěné v žebříčku deseti nejprodávanějších? Jdeme na to.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
(ilustrační foto)

(ilustrační foto) | foto: rindt-gaida.de

Sdílejte článek

10. Škoda Yeti

img-responsive

Yeti | foto: Škoda Auto

Desátou příčku obsadil automobil, který se dnes již nevyrábí. Po 8 letech přenechal své místo na výrobních linkách svému nástupci - Škodě Karoq. O vůbec první SUV značky byl velký zájem až do poslední chvíle. Škodě Yeti se tak dařilo stejně, jako prvnímu MPV - Roomsteru a první Octavii. Stanovená výrobní kvóta byla nakonec dvojnásobně překročena a po světě dnes jezdí téměř 650 tisíc vozů Škoda Yeti. 

9. Renault Megane

Možná trochu překvapivě, jediný zástupce druhé největší automobilky v Evropě. Megane však své místo mezi ojetinami zastává se zdviženou hlavou. Jistě není bez chyb, ovšem společně s prostorem a spolehlivými motory konkuruje tím nejvýraznějším - cenou. A právě tento fakt určuje jeho postavení mezi deseti nejprodávanějšími vozidly letošního roku. 

8. Ford Mondeo

img-responsive

Mondeo kombi | foto: www.auto-news.cz | Mariusz Stankowski

I Ford Mondeo patří mezi stálice na tomto poli. Značka Ford má své věrné fanoušky, kteří na prostorné a pohodlné Mondeo nedají nikdy dopustit. Již první model v roce 1993 dokázal nabídnout jeden z nejlepších podvozků a nejvíce prostoru ve své třídě. Široká paleta motorů byla bezproblémová a tak jediné, co tehdejší majitele trápilo, byla koroze. Dnes je samozřejmě situace jiná a model Mondeo prošel ohromným kusem cesty, tituly za nejlepší (největší, nejspolehlivější) auto roku však získává i nadále. 

7. Hyundai i30

Ohromným kusem cesty prošla i automobilka Hyundai, která se svými automobily přiblížila konkurenci nejen cenou, ale i kvalitou. Modelu i30 kombi, útočícím na Škodu Octavii, se pak v letošním roce dařilo z portfolia automobilky Hyundai nejvíce.

6. Volkswagen Golf

I když si to mnozí možná neuvědomují, Golf je nejdůležitější model automobilky, který drží hned několik "nej" - nejprodávanější automobil Evropy a jeden z celosvětově nejprodávanějších automobilů vůbec. Ve Spojených státech na něj sice můžete narazit pod označením Rabbit, v Mexiku Caribe a v Kanadě a Jihoafrické republice vystupuje jako City Golf. Stále se však jedná o jedno a to samé auto, které se vyrábí již 43 let!

5. Škoda Superb

img-responsive

Skutečnou lahůdkou je nově konturovaný pohled z boku. | foto: Škoda Auto

Máme tu další zastoupení domácí automobilky, tentokrát oblíbeného představitele vyšší střední třídy a vlajkovou loď automobilky Škoda vyráběného od roku 2001. Třetí generace vyráběná od roku 2015 patří mezi absolutní top - poprvé zde můžeme nalézt příplatkovou výbavu jako jsou zesílená akustická okna, masážní sedadla, pokročilo asistenční a bezpečnostní systémy. Nový Superb získal pozitivní recenze ve všech domácích i zahraničních testech. 

4. Ford Focus

Focus je zvláště z pohledu jízdních vlastností považován za etalon segmentu vozů nižší střední třídy. Efektivně navržený podvozek a pečlivé naladění odpružení na jednu stranu dodává řidiči velkou dávku jistoty a kontroly nad vozem a na stranu druhou si ale dokáže poradit i s velkými hrboly nebo nebezpečnými výmoly na nekvalitní vozovce. Od Focusu jsou pak odvozené i další oblíbené modely automobilky Ford, C-MAX a Kuga.

3. Volkswagen Passat

img-responsive

Volkswagen Passat | foto: Filip Toužimský, AutoRoad.cz

VW Passat figuruje v nabídce německého výrobce již od roku 1973. V současnosti je k dispozici jako sedan nebo jako praktické kombi Passat Variant. Předností Passatu jsou kvalitní materiály, prostorný interiér a velký zavazadelník. Kladem je i vysoká bezpečnost a široká nabídka pohonných jednotek. Záporem někdo shledává okoukaný design, jde však o subjektivní pohled.

2. Škoda Fabia

1. Škoda Octavia

img-responsive

Škoda Octavia | foto: www.autoroad.cz

Tak co, uhodli jste první dvě místa? U Fabie a Octavie se není příliš čemu divit. Napříč stářím, výbavou, cenami, každý kus má svého kupce a svoji kategorii potenciálních zájemců. Škoda je prostě pojem, a je jedině dobře, že je u nás o domácí automobilku takový zájem. 

Jaké je tedy resumé? 4x Škoda, 2x Volkswagen následovaný 2x Fordem, 1x Renault a 1x Hyundai - to jsou výrobci ojetých automobilů, o které byl letos největší zájem. Souhlasíte, nebo máte jiného favorita?

Vytisknout

Diskuze: Nejprodávanější "ojetiny" roku 2017? Škoda konkurentům vyrazila dech

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Cupra Formentor VZ

TEST: Cupra Formentor VZ 2.0 TSI 310k – sportovní SUV, které dá stovku pod 5 vteřin

Ilustrační foto

Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

citroën berlingo

Akční ceny u nového Citroënu Berlingo - je k mání s benzínem, dieselem i elektromotorem

volkswagen caddy

TEST Volkswagen Caddy 2.0 TDI Life – rodinný univerzál s kompromisy

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

reklama

Doporučujeme

Škoda Rapid Sspaceback Style 1,0 TSI

TEST: Škoda Rapid Spaceback 1.0 TSI, všestranný pracant zaskočí jen seznamem…

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud