Elektrické stahování oken je mnohdy sekáčkem na prsty

ar5, 18. srpna 2015, 09:56 Google+

Švihadla“, tedy kličky na dveřích, kterými ovládáme boční okna, jsou v dnešní době spíše výjimkou, než pravidlem. Naopak elektricky ovládaná okna už dnes považujeme za samozřejmost.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Pojistky el. oken proti přískřípnutí

Pojistky el. oken proti přískřípnutí | foto: ÚAMK

Sdílejte článek

Nemohou se ale změnit v sekáček na prsty? Společnost ÚAMK udělala svůj vlastní test na sedmi automobilech a na celkem 64 vozech testoval jejich bezpečnost či nebezpečí německý automotoklub ADAC. A výsledky? 

Předně, musíme rozlišit, zda používáme automatické zavírání okna, které reaguje na jeden dotyk. V tomto případě je systém doplněn o pojistku, která při kontaktu s pevnějším předmětem, například balíčkem papírových kapesníčků, okamžitě zareaguje. Poté, co čidlo zjistí odpor materiálu - asi podobný jaký vytvoří prsty člověka, okno okamžitě sjede dolů a zastaví se. Člověku by tedy nemělo ublížit. Jiná je situace, když v cestě pohybujícímu se vzhůru oknu, bude měkčí materiál. Vyzkoušeli jsme to například s papírovou krabičkou, kterou okno u řidiče zcela rozmáčklo.

První, co tedy musíme brát v potaz je, zda na cestě bude ruka dospělého nebo ručička dítěte. Mezinárodní norma hovoří o tom, že tlak by neměl být vyšší než 100 N, tedy rovnající se 10 kg. Jak ÚAMK zkontroloval, správně reaguje jako Škoda Octavia Combi II. generace, Audi A4 Variant, Passat Variant, Ford Mondeo, Škoda Yeti, Hyundai i20 a Hyundai i40 i Škoda Rapid.

Ovšem ne všechny vozy vyvinou v případě zatažení oken jen sílu 100 N, podle měření, která provedl německý ADAC byly mezi 64 testovanými vozy i výjimky. Šlo o tlak až 300 N, tedy 30 kg, nebo-li trojnásobek běžného. Naopak nejmenší tlak okna činil jen 50 N, tedy 5 kg. Zatím jsme tedy hovořili o případech, kdy je zavírání okna spuštěno automaticky, jedním stiskem tlačítka nebo zatažením za ovladač, obvykle umístěné na loketní opěrce v bočních dveřích.

Co situace, kdy sami držíte stisknuté tlačítko zavírání okna? A to se obvykle týká zavírání oken zadních dveří. Právě vzadu sedí v dětské sedačce nejčastěji naše ratolesti. Přitom my za volantem vůbec nemusíme zpozorovat, že dítě má vystrčenou ručku ven, nebo dokonce vystrčilo hlavu. I v tomto případě byste čekali, že moderní automobily mají pojistku, která nedovolí, abyste někomu nechtěně ublížili, jenže chyba lávky!

Jak ukázal test ÚAMK a ADAC, jestliže manuálně ovládáte okna, balíček papírových kapesníčků, okurka nebo ředkev neodolají většinou tlaku a jsou skřípnuty okenní tabulí, nebo to dokonce zeleninu přepůlí. Německý automotoklub byl nemile zaskočen, že ani jeden ze 64 testovaných vozů neměl pojistku proti přivření u elektrického ovládání na zadních oknech. To je mimořádně nebezpečné a při poměrně malých nákladech nutných pro vybavení vozů pojistkou. Autoklub to považuje za nemístné šetření automobilek.

Na třech oknech ze čtyř, tedy nejlepší hodnocení, si v tomto směru vysloužila současná generace Škody Fabia. Přitom kontrolovány byly vozy od kategorie mini, jako například Citroen C1, Fiat Panda, Hyundai i10, přes malé vozy jako Ford Fiesta, Honda Jazz, Renault Clio. Dále automobily nižší střední třídy jako: Dacia Logan, Mazda 3, Subaru Impreza, vyšší střední jako Mercedes E Coupé až po SUV – Jeep Cherokee, Mitsubishi Outlander atd.

Na okně řidiče ze 64 případů byla pojistka ve 41 případech, na spolujezdcově jen ve 3 případech a na zadním jen v jediném voze.

Co z toho plyne? Předně, pokud máme malé děti, musíme se o konkrétní situaci daného vozu, který jsme si vyhlídli ke koupi, zajímat. Vědět, zda je i na zadních oknech funkce automatického zavírání okna, tím značně eliminujete možnost nechtěného ublížení zavíraným oknem. Dále by se rodiče měly zajímat, zda je možná dodatečná montáž pojistky na přání na zadní okna.

Pakliže ne, je už vše jen na nás samotných. Předně umístit bezpečnostní sedačku na zadní sedadlo pokud možno tak, aby dítě vůbec na okno nedosáhlo. Dále, když dodatečnými vnitřními zrcátky pro sledování vzadu sedácích dětí není auto vybaveno, doporučuje prezident ÚAMK JUDr. Oldřich Vaníček, "dokoupit je" a jedním dechem dodává: "Potřebujete totiž dobře vidět, co se vzadu děje. O to více, když chcete zavřít okna. Vy na onu možnost, že někomu můžete ublížit, musíte myslet.

"Samozřejmě, že to mohou nechtěně udělat i samy děti. V tomto případě rozhodně volte vůz s dětskou pojistkou ovládání oken, která je znehybní tlačítkem u řidiče. Pokud ne, nesmíte nechávat klíček v zapalování, ale vždy ho z obezřetnosti vytáhnout ze zapalovací skříňky. Pak sice většinou funguje rádio, nikoliv ale ovládání oken", radí rodičům prezident ÚAMK Oldřich Vaníček.

Vytisknout

Diskuze: Elektrické stahování oken je mnohdy sekáčkem na prsty

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

Vodíkové vozy Stellantis

Stellantis rozšiřuje své portfolio vodíkových užitkových vozů

Citroen C5X plug-in hybrid

Citroen C5X MAX plug-in hybrid 225 - francouzský křižník s famózním podvozkem

Lincoln Nautilus a 48 palcová obrazovka

Lincoln Nautilus (2024): Taková obrazovka v autech ještě nebyla. A s podporou CarPlay a Android

Opel Frontera

Nový Opel Frontera bude nejnovějším a plně elektrickým SUV značky

reklama

Doporučujeme

Ostrý duel mezi Seatem Leon ST Cupra a horským kolem, má biker šanci? - anotační foto

Ostrý duel mezi Seatem Leon ST Cupra a horským kolem, má biker šanci?

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud