Kia slaví dvě vítězství v designérské anketě „Red Dot 2015“

ar5, 1. dubna 2015, 00:05 Google+

Designérský tým Kia Motors patří opět mezi suverénní vítěze každoroční ankety Red Dot, v níž získal dvě ocenění „Red Dot“ za vynikající produktový design modelů Kia Soul EV a Kia Sorento. Dodnes získalo cenu Red Dot Award, kromě mnoha dalších ocenění za design, celkem 13 modelů Kia.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Anketa Red Dot Awards patří v oblasti designu mezi nejrespektovanější mezinárodní soutěže na světě a v roce 2015 slaví své 60. výročí.  Porota, tvořená odborníky na design z rozmanitých průmyslových odvětví, letos udělila modelům Kia Soul EV a Kia Sorento ocenění „Vítěz“ a „Čestné uznání“ za jejich výjimečné designérské řešení.

„Naše mezinárodní designérské týmy mohou být skutečně hrdi na ocenění, jehož se nám dostalo v anketě Red Dot Awards 2015. Z toho je patrné, jak úspěšně si poradili s různými výzvami při navrhování designu obou modelů,“ řekl Peter Schreyer, prezident a šéfdesignér společnosti Kia Motors Corporation.

„Třetí generace modelu Kia Sorento má mírně pozměněný charakter a učinila obrovský skok vpřed v oblasti kvality. Nový model kombinuje klasický styl SUV s prémiovým vzhledem, který je základem čistého, moderního designu interiéru, kde obzvláště řada širokých horizontálních linií zdůrazňuje prostornost nového SUV.“

„Rovněž interiér modelu Kia Soul EV se vyznačuje výjimečnou kvalitou materiálů a designu. Při návrhu tohoto vozu bylo cílem přeměnit specifické výzvy elektromobilu v nové příležitosti. Chloubou je řada technických inovací, které sahají od displeje s organickými diodami OLED (Organic Light Emitting Diode), až po inovativní energeticky úsporné systémy, jako je například poprvé ve světové automobilové produkci aplikovaný systém topení, ventilace a klimatizace, s režimem pouze pro řidiče. Náš tým designérů zvládl tyto náročnosti na výbornou.“

Nejedná se o první ocenění pro nedávno uvedený model Kia Soul a novou generaci modelu Sorento. Obě novinky mají na svém kontě již prestižní ocenění za design iF Design Award z roku 2014, resp. 2015. Model Kia Soul, od něhož je odvozena elektrická verze EV, obdržel rovněž ocenění Red Dot Award v roce 2014.

Anketa Red Dot Award: Product Design je největší soutěž na světě v oboru produktového designu s nejširší mezinárodní účastí. V letošním roce se do soutěže o některé z velmi prestižních ocenění Red Dot přihlásilo 1994 společností z 56 zemí celkem 4925 nových produktů.

Soutěž, kterou pořádá od roku 1955 Centrum pro design Severního Porýní-Vestfálska, klade velký důraz na nezaujatost velmi respektované poroty. Aby se předešlo jakýmkoli střetům zájmů, nesmí být ani jeden člen poroty zaměstnancem výrobního průmyslu.

V 60. ročníku soutěže byla mezinárodní porota složena z nezávislých designérů, profesorů a odborných novinářů z 25 zemí. Nechyběli v ní významní názoroví lídři v oblasti designu, jako jsou designéři Werner Aisslinger (Německo), Hans Ehrich (Švédsko), Jimmy Choo (Malajsie), Hideshi Hamaguchi (Japonsko), Martin Darbyshire (Velká Británie) a Ken Okuyama (Japonsko). Produkty jsou hodnoceny na základě kritérií, jako je funkčnost, míra inovace, ergonomie, formální kvalita a ekologická kompatibilita.

Ocenění Red Dot Awards 2015 budou vítězům oficiálně předána na galavečeru 29. června v essenské opeře, kterou navrhl Alvar Aalto.

Vytisknout

Diskuze: Kia slaví dvě vítězství v designérské anketě „Red Dot 2015“

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Cupra Formentor VZ

TEST: Cupra Formentor VZ 2.0 TSI 310k – sportovní SUV, které dá stovku pod 5 vteřin

Ilustrační foto

Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

citroën berlingo

Akční ceny u nového Citroënu Berlingo - je k mání s benzínem, dieselem i elektromotorem

volkswagen caddy

TEST Volkswagen Caddy 2.0 TDI Life – rodinný univerzál s kompromisy

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

reklama

Doporučujeme

Hyundai Genesis

TEST: Hyundai Genesis 3.8 GDI V6 - překvapivý ano, bezchybný nikoliv

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud