Škoda Auto slaví 500 tisíc vyrobených kusů Octavie třetí generace

ar5, 16. prosince 2014, 02:00 Google+

ŠKODA dnes vyrobila 500.000. vůz ŠKODA Octavia třetí generace. Jubilejní bílá Octavia GreenLine sjela z linky v hlavním výrobním závodě ŠKODA AUTO v Mladé Boleslavi.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Třetí generace modelu Octavia, uvedená na trh na počátku roku 2013, je třída sama pro sebe. Její kvality dokazuje i úspěch na trzích. V západní Evropě v prvních 11 měsících letošního roku vzrostl meziročně prodej tohoto modelu přibližně o čtvrtinu.

„Půlmilion vyrobených Octavií za méně než dva roky potvrzuje úspěšnost vozu na mezinárodních trzích. Jako ‚srdce značky’ je ŠKODA Octavia ústředním pilířem naší Růstové strategie. V následujících letech chceme dále růst a Octavií i celou atraktivní modelovou paletou značky ŠKODA nadchnout nové skupiny zákazníků,“ říká Werner Eichhorn, člen představenstva společnosti ŠKODA AUTO za oblast prodeje a marketingu. Třetí generace modelu Octavia určuje měřítka ve své třídě a je největší, nepraktičtější, nejkomfortnější, nejlehčí a nejekologičtější model Octavia všech dob. Řada Octavia je navíc všestrannější než kdykoli předtím.

Modely ŠKODA Octavia i ŠKODA Octavia Combi jsou dodávány s pohonem předních nebo všech kol. ŠKODA Octavia RS je nejrychlejší sériovou Octavií všech dob. ŠKODA Octavia GreenLine, mimořádně šetrná k životnímu prostředí, si řekne o pouhé 3,2 litry nafty na 100 kilometrů (emise CO2: 85 g/km). V roce 2014 debutovala ŠKODA Octavia G-TEC, schopná provozu na benzin nebo zemní plyn, i ŠKODA Octavia Scout, všestranný vůz s offroadovými kvalitami. Kromě toho je v Evropě nabízena i exkluzivní ŠKODA Octavia L&K. ŠKODA Octavia je díky široké paletě provedení a vynikajícím vlastnostem úspěšná u zákazníků. V západní Evropě v prvních 11 měsících letošního roku vzrostl meziročně prodej tohoto modelu o 24,7 procent a na mnoha trzích bylo dosaženo nových prodejních rekordů. Tento model je navíc jedním z nejvíce oceňovaných vozů ve své třídě a vyhrál v řadě srovnávacích testů.

Ve střední Evropě vzrostly dodávky modelu Octavia zákazníkům v dosavadním průběhu roku o více než 20 procent. V České republice, Maďarsku, Estonsku, Finsku, Polsku, na  Slovensku, v Chorvatsku, Bosně-Hercegovině a na Islandu se Octavia v prvních jedenácti měsících stala nejprodávanějším novým vozem. ŠKODA Octavia se vedle České republiky vyrábí také v Číně, Rusku, Indii, na Ukrajině a v Kazachstánu. Čína, jakožto největší trh značky ŠKODA, má velmi důležitou roli.

V polovině roku 2014 byla nová ŠKODA Octavia uvedena na čínský trh. S úspěchem: V listopadu 2014 vzrostl prodej tohoto modelů na čínském trhu o 112,4 procent. Octavia je nejdůležitějším modelem v rámci mezinárodní Růstové strategie společnosti ŠKODA AUTO a hlavní hnací silou největší produktové ofenzívy v historii automobilky. V následujících letech chce automobilka zvýšit své celosvětové prodeje nejméně na 1,5 milionu vozů ročně. Octavia symbolizuje razantní rozmach značky v uplynulých dvou desetiletích více než kterýkoli jiný vůz. S uvedením tohoto modelu na trh v roce 1996 je spojen vzestup společnosti do pozice mezinárodně aktivní značky, zastoupené na více než 100 trzích celého světa. Od roku 1996 byly do konce listopadu zákazníkům na celém světě dodány 4,46 milionů vozů řady Octavia. To představuje zhruba 40 procent celkového odbytu značky v uvedeném období.


Vytisknout

Diskuze: Škoda Auto slaví 500 tisíc vyrobených kusů Octavie třetí generace

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

Vodíkové vozy Stellantis

Stellantis rozšiřuje své portfolio vodíkových užitkových vozů

Citroen C5X plug-in hybrid

Citroen C5X MAX plug-in hybrid 225 - francouzský křižník s famózním podvozkem

Lincoln Nautilus a 48 palcová obrazovka

Lincoln Nautilus (2024): Taková obrazovka v autech ještě nebyla. A s podporou CarPlay a Android

Opel Frontera

Nový Opel Frontera bude nejnovějším a plně elektrickým SUV značky

reklama

Doporučujeme

Američané pracují na řidičském průkazu ve formě mobilní aplikace - anotační foto

Američané pracují na řidičském průkazu ve formě mobilní aplikace

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud