Peugeot uvádí nový model 508, je to pravý znak charakteru

ar5, 23. června 2014, 12:59 Google+

Peugeot 508 byl poprvé představen na pařížském autosalonu v roce 2010. Na začátku roku 2011 byl uveden na evropský trh.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Potvrdil tak trvalou přítomnost značky v segmentu velkých cestovních automobilů, která nepřetržitě trvá již několik desetiletí. Hned od počátku byl k dispozici ve verzi sedan a kombi, o rok později obohatila nabídku nová verze karoserie - Peugeot 508 RXH. Ta je sériově vybavena hybridním pohonem HYbrid4, který je rovněž v nabídce u sedanu.

Vzhled modelu Peugeot 508 RXH vyjadřuje charakter „all road“, současně však vůz nabízí multifunkčnost a velmi šetrný přístup k životnímu prostředí – tím vším je ve světě automobilů výjimečný. Peugeot 508 dominuje nové řadě modelů, jejichž název je zakončen osmičkou. Tato modelová řada je nyní nejmladší v historii značky. 

Peugeot 508 je zosobněním snahy značky přesunout se směrem k luxusnějším kategoriím vozů. Je důkazem náročných požadavků na kvalitu a produktem posilujícím image značky po celém světě. Model, který se vyrábí ve Francii a v Číně, registruje od svého uvedení na trh již více než 370 000 prodaných vozů. Od roku 2013 je největším odbytištěm pro Peugeot 508 Čína, kde se prodá 36 % produkce tohoto modelu.

Nový Peugeot 508 zdokonaluje kvality, které byly oceňovány již při uvedení vozu do prodeje, ať už z hlediska designu, jeho bohaté a moderní výbavy nebo dynamických jízdních vlastností.

Výraznější design pro posílení charakteru vozu

Předchozí styl vozu Peugeot 508 byl plný inspirace a elegance a evokoval vůz, jehož robustnost a kvalita provedení jsou zcela bezchybné. Designerské týmy Peugeot se o tyto vlastnosti opřely a vozu přidaly ještě víc technologie, síly a charakteru.

Zásadním prvkem designu vozu nový Peugeot 508 je nová maska chladiče. Je vertikálnější a uprostřed je do ní zabudováno logo Peugeot. Na první pohled odkazuje na své slavné předchůdce z „pětkové“ řady. Díky ní uvádí nový Peugeot 508 na scénu výraznější a elegantnější styl přední masky, který následně převezmou i ostatní budoucí modely v nabídce.

Pro přední část vozu jsou rovněž charakteristická světla – přední světlomety, denní světla, směrovky, mlhovky – 100 % LED s vyspělou technologií. Světelný podpis – ve tvaru tenké čáry u hatchbacku a SW a ve tvaru lvích drápů u RXH – zajišťují denní světla sériově zabudovaná do nárazníku. Světlomety dodávají novému Peugeotu 508 charakteristický vzhled, jenž dobře vystihuje charisma celého vozu. Elegantní a technologickou stránku vozu zdůrazňuje malá velikost předních světlometů a jejich velmi strukturované čočky.

Kapota prošla proměnou. Je nyní horizontálnější a všem třem verzím karoserie vozu dodává vzhled luxusní limuzíny, přičemž u sedanu zlepšuje rovnováhu mezi přední a zadní částí. U sedanu je zadní část strukturovanější. Nárazník byl přepracován. Je oddělen od víka zavazadlového prostoru, ale současně je posílena jeho ochranná funkce.

Zadní světla sedanu rovněž získala nový tvar, jsou horizontálnější než dřív, ať už při pohledu z boku nebo zezadu. Opálově červený světelný podpis ve tvaru tří drápů zajišťuje dobrou rozpoznatelnost a technologický vzhled vozu. 

Bohatší technologický obsah pro větší modernost 

Vůz se změnil i uvnitř. Do palubní desky je zabudován sedmipalcový dotykový displej, na kterém je intuitivně seskupena většina ovladačů vozu. Díky tomu došlo k odlehčení středového panelu, ze kterého zmizely některé ovladače, a do konzoly byla začleněna nová uzavíratelná odkládací přihrádka. 

Před řidičem je umístěn komplexní sdružený přístroj připomínající sofistikovaný hodinářský výrobek. Pomocníkem při řízení je i head-up displej z kouřového skla, na který jsou v dobře čitelných barvách promítány informace o řízení a navigaci.

Bohatá výbava, péče věnovaná provedení i kvalita použitých materiálů – ať už u dekorativních prvků nebo u čalounění - odkazují interiér vozu nový Peugeot 508 do světa luxusních moderních a elegantních automobilů.

U těchto luxusních automobilů se snoubí elegance a technologie. Výbava zahrnuje řadu komfortních a bezpečnostních prvků. Připomeňme bezklíčový přístup a startování, automatickou elektrickou parkovací brzdu, adaptivní dálková světla, čtyřzónovou automatickou klimatizaci, hi-fi zařízení JBL,… K soupisu výbavy je třeba přidat dvě novinky: systém sledování mrtvého úhlu a couvací kameru, jejíž záběry jsou barevně promítány na dotykový displej.

Nový Peugeot 508 rovněž využívá širších možností mobilního připojení. Nabízí novou generaci služeb, které se opírají o mobilní internetovou technologii: Peugeot Connect Apps . K vyvinutým aplikacím je díky ergonomii dotykového displeje vynikající přístup a jejich používání je intuitivní. Řidič dostává v reálném čase praktické informace, které mu usnadňují každodenní řízení: volná místa na parkovištích v okolí, cena paliva na okolních čerpacích stanicích, dopravní informace, předpověď počasí, turistické informace z průvodce Michelin nebo TripAdvisor, telefonní seznam, ale také informace z aplikace Coyote (v závislosti na dané zemi).

Větší potěšení z řízení pro více dynamiky a účinnosti 

Nápravový systém byl převzat z vozu Peugeot 508. Řízení je díky němu velmi příjemné a bezpečné. Nový Peugeot 508 s přední nápravou s dvěma trojúhelníkovými rameny a oddělenou těhlicí (u nejvýkonnějších dieselových motorů) nebo pseudo-Mc Pherson u ostatních verzí a zadní víceramennou nápravou nabízí vždy vynikající kompromis mezi komfortem a jízdními vlastnostmi.

Pokud jde o motory, všechny vozy jsou vybaveny benzínovými nebo dieselovými motory poslední generace.

Nový Peugeot 508 poprvé uvádí nový benzínový motor splňující normu Euro 6: 1.6 THP 165 k S&S spojený s šestistupňovou manuální převodovkou nebo novou šestistupňovou automatickou převodovkou EAT 6. Tento nový motor o výkonu 165 koní, který nahradil motor 1.6 THP 156 k Euro 5, vykazuje nižší emise CO2: od 129 g CO2/km (šestistupňová manuální převodovka), zatímco u předchozí generace dosahovaly nejméně 144 g CO2/km.

Všechny dieselové motory vozu nový Peugeot 508 používají technologii BlueHDi. Motor 2.0 BlueHDi 150 k s šestistupňovou manuální převodovkou vykazuje emise pouze 105 g CO2/km, bez ohledu na to, zda se jedná o sedan, nebo SW. Jde o nejlepší nabídku v segmentu D v rámci této úrovně výkonu. U nové verze motoru 2.0 BlueHDi 180 k EAT 6 byly u sedanu homologovány emise 111 g CO2/km, což je jeden z nejlepších poměrů mezi výkonem a spotřebou v tomto segmentu.

Technologie HYbrid4, která v tomto segmentu představuje prozatím jedinečnou nabídku, se pochopitelně využívá i u sedanu a RXH. Díky tomu, že je tato technologie součástí nabídky u vozu Peugeot 3008, 508 a 508 RXH, dostala se značka v prodeji hybridních vozů v Evropě na 2. příčku. Dieselový motor 2.0 HDi o výkonu 163 k  a elektrický motor o výkonu 37 k pohánějící zadní kola fungují střídavě nebo současně. Má k dispozici čtyři režimy jízdy, mezi nimiž může přepínat (ZEV, 4×4, Sport a Auto). Řízení je pak velice příjemné a řidič získává zcela nové zážitky. Vůz je navíc velmi úsporný: homologaci získal na 85 g CO2/km, kombinovaná spotřeba je 3,3 l/100 km. Peugeot 508 HYbrid4 tak vykazuje nejnižší emise CO2 a spotřebu paliva ve svém segmentu.

Nový Peugeot 508 se pro evropský trh vyrábí ve  francouzském městě Rennes a pro čínský trh ve Wuhanu. Na evropské trhy bude postupně uveden od 10. září 2014, na čínský trh se dostane v lednu 2015.

zdroj: Peugeot ČR
Vytisknout

Diskuze: Peugeot uvádí nový model 508, je to pravý znak charakteru

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

Vodíkové vozy Stellantis

Stellantis rozšiřuje své portfolio vodíkových užitkových vozů

Citroen C5X plug-in hybrid

Citroen C5X MAX plug-in hybrid 225 - francouzský křižník s famózním podvozkem

Lincoln Nautilus a 48 palcová obrazovka

Lincoln Nautilus (2024): Taková obrazovka v autech ještě nebyla. A s podporou CarPlay a Android

Opel Frontera

Nový Opel Frontera bude nejnovějším a plně elektrickým SUV značky

reklama

Doporučujeme

McLaren plánuje do konce roku 2020 nasadit celou řadu nových modelů - anotační foto

McLaren plánuje do konce roku 2020 nasadit celou řadu nových modelů

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud