Nissan oznámil skvělé ceny nových členů rodiny crossoverů

ar5, 14. června 2014, 07:48 Google+

Nissan oznámil ceny nových modelů Juke a X-Trail. Během uplynulých sedmi let hrál Nissan vedoucí úlohu v segmentu, jehož je průkopníkem. Nyní bezezbytku zužitkoval své dosavadní znalosti a na trh přicházejí dokonalé crossovery X-Trail a Juke.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
nissan qashqai

nissan qashqai | foto: Nissan

Sdílejte článek

Nový X-Trail 

K přepracovaným modelům Qashqai a Juke nyní do všestranné rodiny crossoverů přibývá kompletně nový model X-Trail. Přináší nové technologie, jedinečný styl a praktičnost, která v jeho segmentu nemá obdoby. Nový model X-Trail byl poprvé představen v roce 2013 na autosalonu ve Frankfurtu. Díky němu se začíná psát nová vzrušující kapitola úspěchu společnosti Nissan v segmentu crossoverů.

Objednávky na vůz X-Trail bude možno zadávat od června 2014 a na dealerstvích bude od srpna 2014. X-Trail přichází ve třech úrovních výbavy: Visia, Acenta a Tekna. Zaváděcí cena modelu X-Trail bude činit 643 900 Kč včetně startovacího bonusu v podobě servisních prohlídek na 3 roky zdarma.

Již základní úroveň Visia zahrnuje funkce a výbavu, které jsou ve své třídě nadstandardem: klimatizace, kola z lehkých slitin, šest airbagů, světla LED pro denní svícení, pětipalcový barevný displej na přístrojovém panelu, rozhraní Bluetooth s mikrofonem, tempomat a omezovač rychlosti. V rámci technologie Aktivního ovládání podvozku Nissan je vůz již od úrovně Visia vybaven Asistentem rozjedu do kopce, Aktivním sledováním dráhy vozu a Aktivní regulací jízdy. Standardní výbava zahrnuje i posuvná a sklopná zadní sedadla a systém přepážek v zavazadlovém prostoru.

V úrovni výbavy Acenta se seznam prvotřídní výbavy rozrůstá o automatickou dvouzónovou klimatizaci, přední mlhovky, přední stěrače s dešťovými senzory, automatické přední světlomety s čidlem soumraku, kvalitní látkové čalounění na sedadlech i na obložení palubní desky, luxusní kožený potah volantu a řadicí páky, vyhřívání sedadel řidiče a spolujezdce, vnitřní zrcátko s automatickým ztmavováním, přední a zadní parkovací čidla a systém Aktivní motorové brzdy (pro převodovku XTronic).

Vrcholná úroveň výbavy Tekna zahrnuje prvky v tomto segmentu dosud nevídané, například světlomety s technologií Bi-LED, kožená sedadla, elektrické nastavení sedadla řidiče a 19palcová kola z lehkých slitin. Kromě toho obsahuje stupeň Tekna inteligentní klíč, tlačítko pro startování motoru, zadní výklopné dveře s elektrickým ovládáním a Safety Pack (pro úrovně Visia a Acenta je tato sada volitelná), která zahrnuje Nouzové brzdění s detekcí překážky vpředu, Upozornění na vybočení z jízdního pruhu, Automatické přepínání dálkových světel a Rozpoznávání dopravních značek.

Stupeň výbavy Tekna přináší navíc Safety Shield: Inteligentní parkovací asistent, Sledování mrtvého úhlu, Rozpoznávání pohybujících se objektů a Systém podpory bdělosti řidiče. Nejnovější generace navigačního, informačního a zábavního systému NissanConnect, Panoramatický kamerový systém, Safety Pack a Premium Paket jsou dostupné také pro výbavu Acenta jako opce.

Zbrusu nový X-Trail je dodáván s vyspělým turbodieselovým agregátem dCi 130, přičemž lze volit náhon na dvě kola nebo systém Nissan ALL MODE 4×4. Pro modely s poháněnou jednou nápravou je k dispozici automatická převodovka XTronic. V průběhu roku 2015 pak nabídku rozšíří přeplňovaný zážehový motor o výkonu 163 k.

Nový Juke

Inovativní Nissan Juke, jehož předchůdce před více než třemi lety stvořil podobu crossoveru v segmentu B, je nyní ve významně přepracovaném provedení připraven ještě více podpořit své silné stránky. Nový Juke je stejně jako předchozí model zcela jedinečným a originálním vozem, který potvrzuje nezpochybnitelnou vedoucí pozici společnosti Nissan na trhu crossoverů. Přináší celou řadu vzrušujících a inovativních technologií i designových prvků.

Rozsáhlé změny zahrnují nové řešení přední a zadní části vozu, které klade větší důraz na prvotřídní vyladění a sportovní nádech, nový přeplňovaný motor DIG-T 115 nabízející vyšší výkon, úsporu a nižší emise, vylepšený motor DIG-T 190, program pro přizpůsobení, moderní výbavu včetně nového audiosystému, rozhraní pro komunikaci mezi řidičem a vozidlem NissanConnect nejnovější generace, technologii bezpečnostního systému Nissan Safety Shield, systém Nissan Dynamic Control a panoramatickou otevíratelnou skleněnou střechu.

Díky novému modelu Juke vnesla společnost Nissan do segmentu B vlnu inovace a vzrušení. Zároveň se jí však podařilo udržet cenu vozu na přijatelné úrovni. Nový Juke bude k dispozici za cenu od 339 900 Kč včetně startovacího bonusu v hodnotě až 23 270 Kč, který zahrnuje servisní prohlídky na 3 roky zdarma a balíček příslušenství zdarma.

Zdroj: Nissan

 

Vytisknout

Diskuze: Nissan oznámil skvělé ceny nových členů rodiny crossoverů

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

Vodíkové vozy Stellantis

Stellantis rozšiřuje své portfolio vodíkových užitkových vozů

Citroen C5X plug-in hybrid

Citroen C5X MAX plug-in hybrid 225 - francouzský křižník s famózním podvozkem

Lincoln Nautilus a 48 palcová obrazovka

Lincoln Nautilus (2024): Taková obrazovka v autech ještě nebyla. A s podporou CarPlay a Android

Opel Frontera

Nový Opel Frontera bude nejnovějším a plně elektrickým SUV značky

reklama

Doporučujeme

Volkswagen e-Golf vyhrál největší rallye pro elektromobily na světě - anotační foto

Volkswagen e-Golf vyhrál největší rallye pro elektromobily na světě

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud