Škoda Auto darovala školám více než 300 automobilů pro potřeby technického vzdělávání

ar5, 25. března 2014, 09:25 Google+

Škoda Auto posiluje spolupráci se středními a vysokými školami technického zaměření. Těžištěm je poskytování vozů pro technické vzdělávání.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Jen od roku 2009 předala mladoboleslavská automobilka vzdělávacím zařízením v České republice více než 300 vozů značky Škoda Vozy jsou využívány pro potřeby vzdělávání budoucích automechaniků, techniků a inženýrů. 

Škoda Auto se angažuje v mnoha oblastech, aby nadchla mladé lidi pro technické profese a bojovala tak proti nedostatku odborníků v oboru,“ říká Bohdan Wojnar, člen představenstva společnosti Škoda Auto za oblast HR management „Za tímto účelem mimo jiné intenzivně spolupracujeme s českými středními a vysokými školami. Společným jmenovatelem všech těchto opatření je ještě silnější provázanost teorie a praxe. Poskytnutí vozů pro potřeby technického vzdělávání je přitom důležitou součástí,“ dodává Wojnar. 

Škoda Auto v současné době intenzivně spolupracuje s 19 středními školami a středními odbornými učilišti ve Středočeském, Královéhradeckém a Libereckém kraji a s jedenácti dalšími školami, které jsou zapojeny do projektu ŠKODA-BOSCH-SCANIA. Před několika měsíci automobilka spolupráci s těmito zařízeními ještě rozšířila. Studentům v technických oborech nabízí možnosti odborné praxe, vyučujícím odborné semináře a školám poskytuje bezplatně učební pomůcky a technické vybavení pro výuku. V loňském roce možnosti odborné praxe ve Škoda Auto využilo 170 studentů ze spolupracujících středních škol. 

Vedle externí spolupráce sází Škoda Auto při podpoře technických oborů také na vlastní Střední odborné učiliště strojírenské, které patří k nejmodernějším vzdělávacím zařízením v České republice. Automobilka ho provozuje ve svém sídle v Mladé Boleslavi již od roku 1927. Odborné vzdělávání zde dosud získalo téměř 21 500 žákyň a žáků. V současné době se tu na své povolání připravuje téměř 1 000 budoucích specialistů. Obory studia jsou zaměřené primárně na strojírenství, elektrotechniku a logistiku. Po vyučení dostávají všichni absolventi nabídku pracovního místa ve společnosti Škoda Auto. 

Škoda Auto do vzdělávání mladých lidí dále investuje. Jen za letošní rok vynaloží automobilka 45 milionů Kč na nové technické vybavení a renovaci firemního učiliště. Do roku 2018 jsou plánovány další milionové investice. Vedle středoškolského vzdělávání zintenzivňuje automobilka také svou spolupráci s vysokými školami. Studentům téměř všech oborů nabízí Škoda Auto možnost nasbírat již během studia cenné praktické zkušenosti. V loňském roce zde absolvovalo praxi nebo vypracovalo svou závěrečnou práci téměř 1000 českých i zahraničních studentů. Mimořádně oblíbený je Škoda Trainee program, který je určený absolventům magisterského stupně studia především technických a ekonomických vysokých škol. Škoda Trainee program startuje dvakrát do roka (vždy k začátku dubna a září) a ročně ho absolvuje 30 mladých talentů. 

Investice automobilky do technického vzdělávání mladých lidí se vyplácejí: atraktivita společnosti Škoda Auto jako zaměstnavatele neustále roste. Podle aktuálních výsledků průzkumů České studentské unie a společnosti Universum chtějí studenti technických oborů po absolvování studia nejraději pracovat ve společnosti Škoda Auto. 

Vytisknout

Diskuze: Škoda Auto darovala školám více než 300 automobilů pro potřeby technického vzdělávání

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

Vodíkové vozy Stellantis

Stellantis rozšiřuje své portfolio vodíkových užitkových vozů

Citroen C5X plug-in hybrid

Citroen C5X MAX plug-in hybrid 225 - francouzský křižník s famózním podvozkem

Lincoln Nautilus a 48 palcová obrazovka

Lincoln Nautilus (2024): Taková obrazovka v autech ještě nebyla. A s podporou CarPlay a Android

Opel Frontera

Nový Opel Frontera bude nejnovějším a plně elektrickým SUV značky

reklama

Doporučujeme

bmw 3

Umění nabourat BMW 335i

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud