Bridgestone sází na trvalou udržitelnost

ar5, 8. března 2014, 07:05 Google+

Expozice značky Bridgestone na 84. mezinárodním autosalonu v Ženevě, který se koná od 4. do 16. března 2014, je zaměřena především na trvalou udržitelnost, jak dokládají například inovativní recyklovatelné pneumatiky AirFree, nově vyvinuté pneumatiky „ologic“ pro elektromobil i3 a nejnovější generace hospodárných pneumatik Ecopia.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Na obrazovce LCD v zadní zóně stánku s plochou 300 m² přibližuje Bridgestone návštěvníkům své aktivity směřující k trvale udržitelné společnosti a představuje technologie, produkty a opatření, realizované pro dosažení těchto cílů.

„Trvalá udržitelnost tvoří základ dlouhodobé vize značky Bridgestone a letos v Ženevě představujeme některé vzrušující plody našeho vývoje v této oblasti. Od konceptu AirFree až po novou pneumatiku EP500 vystavujeme trvale udržitelné technologie pro budoucnost i současnost,“ říká Jake Rønsholt, generální ředitel oddělení korporátní a značkové komunikace společnosti Bridgestone Europe.

Nová technologie ologic

Hvězdou ženevské expozice Bridgestone je revoluční elektromobil i3, vybavený pneumatikami Bridgestone Ecopia EP500 s technologií ologic, který byl představen v listopadu 2013. Bridgestone vyvinul jedinečnou technologii „ologic“, použitou poprvé ve spolupráci s BMW, aby vyrobil pneumatiku, která podpoří hospodárnost a jízdní vlastnosti modelu i3. Nové pneumatiky ologic využívají výhod velkého průměru a úzkého běhounu, aby poskytovaly vylepšenou aerodynamiku a nižší valivý odpor při zachování nejvyšší úrovně přilnavosti, zejména na mokru.

Inovativní koncept AirFree

Do budoucnosti míří druhá generace koncepčních pneumatik Bridgestone „Air Free“, jimiž je vybaven vystavený koncept malého vozu Toyota. Jedná se o neotřelý, inovativní přístup k trvalé udržitelnosti v podobě bezvzduchové pneumatiky, vyrobené z recyklovatelných materiálů. Prototyp druhé generace přiblížil tento koncept ke komerčnímu využití díky vyšší nosnosti a nižšímu valivému odporu. 

Prémiové pneumatiky s přidanou hodnotou 

Uprostřed stánku jsou vystaveny aktuální prémiové zimní a letní pneumatiky Bridgestone. Bridgestone má nyní kompletní řadu zimních pneumatik pro všechny modely osobních vozů a všechny druhy evropských zimních podmínek. Hlavní hvězdou expozice v Ženevě je zcela nová lamelová pneumatika Blizzak LM001. Pneumatika Blizzak LM001 nejenže překonává svého předchůdce, který má na svém kontě vítězství v testech pneumatik, ale díky své nižší hmotnosti snižuje také spotřebu paliva a emise CO2*. Vystaveny jsou rovněž pneumatiky Blizzak LM-32s pro výkonné osobní vozy s velkými rozměry kol a Blizzak LM-80 EVO pro vozy s pohonem všech kol a SUV.

V čele řady letních pneumatik stojí pneumatika Ecopia EP001S s nízkým valivým odporem, která je svým vynikajícím hodnocením A/A na štítku EU (hospodárnost a přilnavost na mokru) výrazným krokem kupředu v oblasti trvale udržitelné mobility. Vystavena je rovněž prémiová cestovní pneumatika Turanza T001 s vyspělými technologiemi pro bezpečný a hospodárný provoz. V expozici nechybí ani Potenza S001 RFT, vlajková loď Bridgestone mezi sportovními pneumatikami ve verzi s technologií run-flat pro nouzové dojetí při ztrátě tlaku vzduchu, a Potenza Adrenalin RE002, městská sportovní pneumatika v ultravysokovýkonném segmentu.

Expozici značky Bridgestone naleznete v hale 6 (stánek č. 6253). Navštivte jej a seznamte se s některými našimi kroky směrem k trvale udržitelné budoucnosti! 

*Na základě interních předběžných testů, realizovaných na švédském zkušebním polygonu Bridgestone v roce 2013.


Vytisknout

Diskuze: Bridgestone sází na trvalou udržitelnost

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

Vodíkové vozy Stellantis

Stellantis rozšiřuje své portfolio vodíkových užitkových vozů

Citroen C5X plug-in hybrid

Citroen C5X MAX plug-in hybrid 225 - francouzský křižník s famózním podvozkem

Lincoln Nautilus a 48 palcová obrazovka

Lincoln Nautilus (2024): Taková obrazovka v autech ještě nebyla. A s podporou CarPlay a Android

Opel Frontera

Nový Opel Frontera bude nejnovějším a plně elektrickým SUV značky

reklama

Doporučujeme

Peugeot 108 Tattoo Concept: Lev v kůži - anotační foto

Peugeot 108 Tattoo Concept: Lev v kůži

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud