Úspěšný rok v závodě Škoda Auto v Kvasinách

ar5, 30. prosince 2013, 13:42 Google+

Díky jubileu v podobě 500.000 vyrobených vozů Škoda Superb druhé generace uzavírá závod v Kvasinách jeden z nejúspěšnějších roků své historie.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

K nejdůležitějším událostem patří náběhy výroby obou modernizovaných modelů Yeti a Superb i zahájení výroby modelu Škoda Roomster v novém provozu. V rámci této produktové ofenzívy byly v závodě v Kvasinách vynaloženy investice do modernizace a ochrany životního prostředí. V roční bilanci je dále nutno zmínit i udělení ceny ‚Ekologický projekt roku’ a další výrobní jubileum.

Rok 2013 byl pro společnost Škoda Auto rokem nových modelů. S modely Yeti a Superb přichází z Kvasin hned dva kompletně přepracované vozy značky Škoda. „Závod je důležitým pilířem Růstové strategie Škoda. S celkem třemi náběhy a s nimi spojenou modernizací tým zaměstnanců opět prokázal svou výkonnost a bravurně zvládl mimořádné výzvy letošního roku,“ říká Michael Oeljeklaus, člen představenstva společnosti Škoda Auto za oblast výroby a logistiky.

Výroba kompletně přepracovaného modelu Škoda Yeti začala v Kvasinách v listopadu letošního roku. Od konce května 2013 sjíždí v Kvasinách z linky kompletně přepracované modely Škoda Superb a Superb Combi. Pro výrobu byla montáž a svařovna vybavenanovým zařízením a nástroji. Závod navíc optimalizoval logistické procesy a nově koncipoval zkušební pracoviště na konečné montáži. Již na počátku roku zahájila Škoda Auto montáž modelu Škoda Roomster v Kvasinách. Za tímto účelem byla modernizována část montážní linky. Modernizováno bylo také pracoviště na testování geometrie vozu a celý logistický proces v Kvasinách byl přepracován. Mimo jiné vznikla nová logistická hala.

Důležitá opatření závod v letošním roce zavedl v oblasti ochrany životního prostředí. V červenci byla uvedena do provozu nová kogenerační jednotka. S novým zařízením klesnou emise CO2 závodu o deset procent, resp. o 8.000 tun CO2 ročně. Nová kogenerační jednotka byla už několik týdnů po svém uvedení do provozu vyznamenána jako ‚Ekologický projekt roku’ v České republice. Investice do ekologie představovaly zhruba tři miliony eur. Dvě třetiny financovala společnost Škoda Auto, jedna třetinatéto investice byla hrazena ze strukturálních fondů Evropské unie.

Úspěch závodu v Kvasinách v letošním roce vyjádřila i dvě výrobní jubilea: V listopadu sjel v Kvasinách z linky 1,5miliontý vůz. V posledním předvánočním týdnu vyrobil závod 500000. vůz řady Škoda Superb druhé generace.

Závod společnosti Škoda Auto v Kvasinách má již téměř osmdesátiletou tradici. Již na počátku třicátých let se zde vyráběly automobily, mimo jiné i JAWA 700. Prvním vozem značky Škoda, vyrobeným v Kvasinách, byl v roce 1947 model Škoda Superb. Následovaly pak například vozy Škoda Felicia (1958-1964), Škoda 110 R Coupé (1970-

1980) nebo Škoda Pick-up/VW Caddy Pick-up (1995-2001). Roku 2001 byla zahájena výroba vozu Škoda Superb. V roce 2009 se rozběhla výroba modelu ŠKODA Yeti, začátkem roku 2013 byla v Kvasinách znovu zahájena výroba modelu Škoda Roomster.Dnes zhruba 4.500 zaměstnanců závodu v Kvasinách vyrábí modely Škoda Yeti, Superb a Roomster. Ve třísměnném provozu tu denně sjíždí z linky 800 vozů.

Vytisknout

Diskuze: Úspěšný rok v závodě Škoda Auto v Kvasinách

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

Vodíkové vozy Stellantis

Stellantis rozšiřuje své portfolio vodíkových užitkových vozů

Citroen C5X plug-in hybrid

Citroen C5X MAX plug-in hybrid 225 - francouzský křižník s famózním podvozkem

Lincoln Nautilus a 48 palcová obrazovka

Lincoln Nautilus (2024): Taková obrazovka v autech ještě nebyla. A s podporou CarPlay a Android

Opel Frontera

Nový Opel Frontera bude nejnovějším a plně elektrickým SUV značky

reklama

Doporučujeme

Lancia Delta pro rok 2014 se představuje - anotační foto

Lancia Delta pro rok 2014 se představuje

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud