V říjnu prodal Peugeot nejvíc aut za poslední dva roky

ar5, 7. listopadu 2013, 07:04 Google+

V říjnu 2013 registrovala značka Peugeot na českém trhu 957 vozů. To znamená nejen nejlepší výsledek letošního roku, ale také nejvíc prodaných vozů od května roku 2011.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Peugeot

Peugeot | foto: Peugeot ČR

Sdílejte článek

V říjnu 2013 registrovala značka Peugeot na českém trhu 957 vozů. To znamená nejen nejlepší výsledek letošního roku, ale také nejvíc prodaných vozů od května roku 2011. 

Za prvních deset měsíců letošního roku prodala značka Peugeot v ČR celkem 7 437 vozů, což představuje tržní podíl 5,13% a nárůst přesahující 10%.

V letošním roce jde značka Peugeot proti proudu automobilového trhu v ČR. Zatímco trh už několik měsíců hlásí pokles, Peugeot výrazně roste. Celkový nárůst oproti loňskému roku dosahuje 10,2%. Letošní série prodejně úspěšných měsíců vrcholí rekordním říjnem s  957 prodanými vozy a podílem na trhu 5,78 %. 

Říjen byl pro značku Peugeot mimořádně důležitým měsícem, neboť uvedla na trh klíčový model – NOVÝ PEUGEOT 308. Tento atraktivní hatchback si v uplynulém měsíci připsal už přes stovku registrací. Pro následující měsíce je jeho úkol zřejmý: prosadit se do čela žebříčku nejprodávanějších hatchbacků segmentu M1 na českém trhu. Přínosem bude již první získaný úspěch – postup mezi finalisty ankety Auto roku 2014 v České republice.

I na ostatních evropských trzích se nový Peugeot 308 setkává s vřelým přijetím. Ve Francii, kde byl uveden jako první -  12. září 2013, čítá už 11 500 objednávek a s podílem na trhu 2,3% se umisťuje na prvním místě ve svém segmentu. Úspěchy zaznamenává i druhá letošní novinka – crossover Peugeot 2008. Počet objednávek v Evropě dosahuje 65 450 kusů, přičemž polovina připadá na Francii, kde je nový crossover také lídrem svého segmentu.  V České republice je trend objednávek modelu Peugeot 2008 příznivý, počet registrací od uvedení vozu na trh přesahuje 200 vozů.

Největší zásluhu na říjnovém výsledku má však užitková dodávka Peugeot Boxer a realizace významné fleetové zakázky. Celkem bylo v říjnu registrováno 276 lehkých užitkových vozů Peugeot, což vyneslo značku do čela žebříčku. Celkovým téměř 50ti procentním nárůstem za rok 2013 v kategorii LCV si značka zajistila postup na výslednou bronzovou příčku, tedy o dvě pozice výše než v loňském roce.

„Na rekordním říjnu se kromě realizace smlouvy s Českou poštou a zdařilého uvedení nového Peugeotu 308 podepsal také úspěch akce „7 dní Peugeot“. Ta nám zajistila značnou část říjnových prodejů a navíc výrazně navýšila i počet objednávek, které nás budou udržovat na předních místech prodejního žebříčku i v následujících měsících,“ okomentoval výsledky Marco Venturini, prodejní ředitel společnosti PEUGEOT ČESKÁ REPUBLIKA. 

„V letošním roce hrají velkou roli fleetové prodeje. Dlouhodobé úsilí zaměřené na kvalitnější spolupráci s firemními zákazníky přineslo své ovoce a nás to opravdu těší. Značnou zásluhu na našem úspěchu mají také leasingové společnosti, bez jejichž podpory bychom takových výsledků nemohli dosáhnout,“ dodává Pavel Havelka, fleet manažer společnosti PEUGEOT ČESKÁ REPUBLIKA.

Vytisknout

Diskuze: V říjnu prodal Peugeot nejvíc aut za poslední dva roky

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Cupra Formentor VZ

TEST: Cupra Formentor VZ 2.0 TSI 310k – sportovní SUV, které dá stovku pod 5 vteřin

Ilustrační foto

Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

citroën berlingo

Akční ceny u nového Citroënu Berlingo - je k mání s benzínem, dieselem i elektromotorem

volkswagen caddy

TEST Volkswagen Caddy 2.0 TDI Life – rodinný univerzál s kompromisy

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

reklama

Doporučujeme

Mercedes-Benz Sport Cruiser - nástupce modelové řady R - anotační foto

Mercedes-Benz Sport Cruiser - nástupce modelové řady R

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud