Volkswagen začíná přijímat objednávky na nový Touran

ar7, 13. srpna 2010, 08:59 Google+

Nejúspěšnější německé MPV, jehož se dosud prodalo více než 1,13 milionu kusů, si v jeho novém provedení mohou čeští zájemci již objednat u svých prodejců. Nový Touran, inovovaný ideál rodinného automobilu, který byl představen v dubnu na autosalonu AMI v Lipsku, vstupuje na český trh s cenou od 483 200 Kč.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Touran

Touran | foto: Archiv AutoRoad.cz

Sdílejte článek

Nový Touran bude na českém trhu k dispozici ve výbavových liniích Comfortline a Highline, na přání i v 7místném provedení a celkem se šesti motory s výkonem od 77 do 125 kW.

Naprostou novinkou v Touranu je zážehový agregát 1.2 TSI, vznětové motory 1.6 TDI a 2.0 TDI využívají nově technologie přímého vstřikování paliva common rail. Zážehové varianty nového Touranu pohánějí agregáty 1.2 TSI (77 kW / 105 k), 1.4 TSI (103 kW / 140 k) a 1.4 TSI EcoFuel (110 kW / 150 k). Pro motorizaci 1.2 TSI je připraven také balíček úprav snižujících spotřebu BlueMotion Technology, se kterým si nový Touran řekne o pouhých 5,9 litru benzinu na 100 km. Paleta vznětových motorů TDI s přímým vstřikováním paliva technologií common rail zahrnuje motory 1.6 TDI (77 kW / 105 k), 2.0 TDI (103 kW / 140 k) a 2.0 TDI (125 kW / 170 k). Všechny vznětové motory jsou vybaveny filtrem pevných částic DPF. Pro motor 1.6 TDI je také připraven balíček BlueMotion Technology, díky němuž Touran spotřebuje v kombinovaném režimu pouhých 4,6 litru nafty na 100 km.

Ve výbavě Touranu Comfortline nechybí například senzor světla a deště, samostmívací vnitřní zpětné zrcátko, chromované ozdoby na ovládacích prvcích (spínač světlometů, tlačítka ovládání bočních oken a seřizování vnějších zpětných zrcátek), tónovaná boční okna, komfortní sedadla vpředu, sklopné stolky pro druhou řadu a černé podélné střešní nosiče. Roli špičkového modelu hraje Touran Highline, který má oproti verzi Comfortline navíc mimo jiné čalounění sedadel kombinací Alcantary a látky, přední sportovní sedadla, automatickou klimatizaci, palubní počítač s barevným displejem, kůží obšitý volant s multifunkčními tlačítky, stříbrné podélné střešní nosiče a mlhové světlomety v chromovaných rámečcích.

Novinka se zároveň může pochlubit progresivními elektronickými systémy, které boří hranice mezi segmenty. Mezi ně patří například poprvé v kategorii MPV nabízené adaptivní dálkové světlomety (Dynamic Light Assist) nebo nový parkovací asistent Park Assist 2.0 pro automatické podélné a příčné parkování.

Nově může být Touran vybaven rádiem a navigačním systémem RNS 315 s dotykovým displejem. Kromě toho jsou k dispozici další nové prvky výbavy dodávané na přání, například velké panoramatické výklopné a posuvné střešní okno, zadní kamera (pouze ve spojení s rádiem a navigačním systémem RNS 510) nebo adaptivní regulace podvozku DCC. Novinkou pro Touran je rovněž funkce Light Assist pro automatické ovládání dálkových světlometů u sériově montovaných světlometů. Vyšším vývojovým stupněm nejmodernější osvětlovací techniky je funkce Dynamic Light Assist určená pro bi-xenonové světlomety.

Vytisknout

Diskuze: Volkswagen začíná přijímat objednávky na nový Touran

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

Vodíkové vozy Stellantis

Stellantis rozšiřuje své portfolio vodíkových užitkových vozů

Citroen C5X plug-in hybrid

Citroen C5X MAX plug-in hybrid 225 - francouzský křižník s famózním podvozkem

Lincoln Nautilus a 48 palcová obrazovka

Lincoln Nautilus (2024): Taková obrazovka v autech ještě nebyla. A s podporou CarPlay a Android

Opel Frontera

Nový Opel Frontera bude nejnovějším a plně elektrickým SUV značky

reklama

Doporučujeme

Gran Coupe

Čtyřdveřové coupé od BMW vyjede v roce 2012

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud