Expedice Scout Experience je ve Vladivostoku

Jan Fiala, 31. srpna 2007, 10:20 Google+

Do svého cíle ve Vladivostoku u památníku posledního kilometru Transsibiřské železniční magistrály dojela 19. srpna 2007 unikátní expedice Scout Experience. Trasa expedice vedla přes celé Rusko po nejdelší silnici na světě z Moskvy až do Vladivostoku u Japonského moře.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Octavia Scout

Octavia Scout | foto: Škoda Auto

Sdílejte článek

Nejsložitější zkouškou pro účastníky rally se stala poslední dálněvýchodní etapa. Vymleté silnice z Čity do Chabarovska vyžadovaly maximální koncentraci. Stálým průvodcem účastníků byl všudypřítomný prach.  Časné odjezdy a pozdní příjezdy do cílů denních etap v důsledku velkých vzdáleností mezi jednotlivými místy (z Čity do Uruši 829 km, z Uruši do Blagoveščensku 775 km) a špatnému stavu silnic neumožnily účastníkům mezi etapami dostatečný odpočinek. 

Bylo ujeto více než 10 tisíc kilometrů – po asfaltových silnicích v evropské části a na štěrkem pokrytých cestách Sibiře a Dálného Východu. Jízda se tak stala skutečnou extrémní zkouškou pro vůz Škoda Octavia Scout.

Expedice se zúčastnilo 10 tříčlenných posádek. Kromě zástupců značky Škoda Auto je tvořili novináři Ruska, České republiky, Slovenska, Rakouska, Německa, Polska, Norska, ale například i Číny. Zástupci lokálních ruských sdělovacích prostředků měli rovněž možnost absolvovat zkušební jízdu v ten den, kdy účastníci expedice projížděli jejich městem. Celkem se tak za volantem deseti Octavií Scout vystřídalo přes 100 řidičů.  

Geografický záběr tohoto rozsáhlého projektu je udivující. Každý den od 4. do 19. srpna přijížděla kolona automobilů do nového města vzdáleného stovky kilometrů. Trasa rally vedla přes 20 velkých měst – například Rjazaň, Penzu, Toľjatti, Samaru, Ufu, Čeljabinsk, Novorossijsk, Kemerovo, Krasnojarsk, Irkutsk, Bajkalsk, Ulan-Ude, Čitu, Blagoveščensk, Chabarovsk a Vladivostok. V sedmi městech se uskutečnily prezentační akce organizované místními dealery značky Škoda. Cestovatelé se všude setkali se srdečným přijetím. Součásti expedice byl i zajímavý doprovodný program zahrnující kromě jiného návštěvu bunkru Stalina v Samaře a buddhistických chrámů u města Ulan-Ude a tiskové konference s lokálními zástupci médií.

Účastníci projeli celou trasu v běžných sériových automobilech Škoda Octavia Scout vybavených motorem 2.0 FSI o výkonu 110 kW, 6 stupňovou mechanickou převodovkou a pohonem na všechna čtyři kola. Od standardních, sériových vozů Octavia Scout se testované vozy odlišovaly pouze montáží ocelových 16´´ disků místo základních 17´´ kol z lehkých slitin a byly také dodatečně vybaveny dalším rezervním kolem, sadou technických kapalin, vysílačkami, hevery a dalšími doplňky. Všechny automobily absolvovaly cestu bez technických problémů, kromě defektů pneumatik a drobných škrábanců na laku karosérie se na vozech nevyskytly žádné vážnější závady.

„Expedice z Moskvy do Vladivostoku byla záměrně časově sladěná s uvedením nového automobilu Octavia Scout na ruském trhu. Jejím cílem bylo prověřit běžné sériové vozy v extrémních jízdních podmínkách a zvýšit povědomí o značce Škoda zejména v asijských částech Ruské federace. Pro překonání všech překážek je kromě kvalitních a bezpečných automobilů zapotřebí i týmový duch a skutečná touha po dobrodružství. A Rusko je rozhodně mimořádným místem pro organizování podobných projektů, které zanechají dojmy na celý život.  Scout Experience to dokázala v plné míře“ sdělil ve Vladivostoku ředitel divize Škoda Rusko Jan Hurt.

Zdroj:  Tisková zpráva Škoda Auto, a.s.

Vytisknout

Diskuze: Expedice Scout Experience je ve Vladivostoku

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

Vodíkové vozy Stellantis

Stellantis rozšiřuje své portfolio vodíkových užitkových vozů

Citroen C5X plug-in hybrid

Citroen C5X MAX plug-in hybrid 225 - francouzský křižník s famózním podvozkem

Lincoln Nautilus a 48 palcová obrazovka

Lincoln Nautilus (2024): Taková obrazovka v autech ještě nebyla. A s podporou CarPlay a Android

Opel Frontera

Nový Opel Frontera bude nejnovějším a plně elektrickým SUV značky

reklama

Doporučujeme

599 GTB

NOVITEC Ferrari 599 GTB

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud