Jawa začala vyrábět automobily!

Ydea

Ydea | foto: jawa-auto.com

V Česku se objevuje nový výrobce automobilů, divišovská Jawa! Tato informace se objevila v tomto týdnu v tisku a na internetu.

Pravda je však taková, že Jawa zatím tyto vozy dováží z Itálie a u nás se pouze montují. Podle dostupných informací Jawu vlastní známý finančník Antonín Charouz a se svým společníkem vytváří snahu divišovskou firmu oživit.

Největším rozdílem a výhodou nových vozů na českém trhu od běžné automobilové produkce je možnost usednout za volant i pokud vám je méně než 18 let, přesněji pokud dovršíte 15-ti let u Ydei a 17-ti let u Roadstaru. Ydea totiž váží méně než 350 kg a vyvine max. rychlost 45 km/h a je tak klasifikována jako moped.

V nabídce Jawy nalezneme dva modely - JAWA Ydea 500 (2-válec 538 ccm, diesel 4kW, automatická převodovka, 2-místný/laminátová karoserie). Druhým nabízeným vozem je JAWA Roadstar 500 (500 ccm 2-válec benzín 15kW, 5 stupňová převodovka + zpětný chod, 2-místný/polyethylenová karoserie). Jejich ceny začínají na 299 900,- Kč u Ydei a 385 000,- Kč u Roadstaru.

Foto: jawa-auto.com

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu