Cadillac ATS-V Sedan a Coupé představen, oba dostali 455 koní

Cadillac oficiálně představil nový ATS-V sedan a také kupé, jejich debut proběhl na probíhajícím autosalonu Los Angeles Auto Show.

ATS-V sedan má agresivní přední body kit, novou mřížku chladiče a větší otvory pro přívod vzduchu. Tento model má také přední splitter a kapotu z uhlíkových vláken. Při bližším pohledu si všimnete aerodynamických prahů, zadního spoileru a výfukového systému se čtyřmi koncovkami. V neposlední řadě dostala obě auta 18-palcová kola z lehkých slitin s pneumatikami Michelin Pilot Super Sport.

Pokud vám to nepřipadá dost sportovní, modely mohou být vybaveny paketem Carbon Fiber, ten nabídne agresivnější přední splitter, obložení z uhlíkových vláken a zadní difuzor. Interiér do značné míry vypadá jako ve standardním ATS. Novinkou je zde zmíněné obložení z uhlíkových vláken a jedinečná přístrojová desku s logem V Series. Zákazníci si mohou také objednat sedadla Recaro, potažena kůží a Alcantarou.

O pohon obou vozidel se postará twin-turbo 3,6-litrový motor V6, jenž produkuje 455 koní a 603 Nm točivého momentu. Ten může být spojen se šestistupňovou manuální převodovkou nebo volitelně s osmistupňovou samočinnou převodovkou s pádly pod volantem. Cadillac prozatím odmítl poskytnout podrobné informace o výkonu, ale potvrdil, že zrychlení z 0-100 km/h bude otázkou necelých 4 sekund. Maximální rychlost pak dosáhne 297 km / h.

Když už mluvíme o výkonu, modely mají tužší podvozek se sportovními tlumiči, zesíleným zavěšením a nechybí ani výztuha motorového prostoru ve tvaru písmene V. Inženýři také nainstalovali elektronický diferenciál s omezenou svorností a vysoce výkonný brzdový systém Brembo.

Cadillac ATS-V bude v prodeji na jaře příštího roku a jeho cena bude oznámena až začátkem roku 2015.

 

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu